Експерти от всички области на обществено-политическия живот в листата БСП за България в 29-и МИР

Ние искаме да спрем несправедливостта и да върнем достойнството и вярата на българските граждани!
Това е мотото, което обединява юристи, икономисти, доктор, предприемачи, интелектуалци, инженери и майстори на спорта.
Водачът на листата е добре познат на обществеността дипломат, университетски преподавател и журналист. Велизар Енчев е уважаван и изтъкнат интелектуалец. Той е роден на 7 януари 1953 г. в град Гълъбово, Старозагорска област. Завършва „Журналистика“ и двегодишен факултативен курс по реторика и международни отношения в  СУ „Св. Климент Охридски“. Защитава докторат по международно право и международни отношения. Според него най-големият дефицит във външната политика по отношение на Балканите е непоследователността! „И васалното поведение на българските политици. Поради петвековното прекъсване на държавната традиция васалитетът е вкоренен в манталитета на държавниците ни. Този порок ни направи губещи в балканските и в двете световни войни през миналия век. Васалът винаги избира губещата страна в геополитиката. Затова династията и партиите сляпо следваха безумията и на Кайзерова Германия, и на Хитлерова Германия. В резултат на което за четвърт век на два пъти бяхме победена държава.“ – споделя Енчев в свое интервю.
В листата, в която са включени 16 кандидати, на второ място е бившият кмет на Харманли Михаил Лисков. Михаил Лисков е роден през 1957 г. в град Харманли. Средното си образование завършва в родния град, а след това завърша бившия вече ВИИ „Карл Маркс“ със специалност „Икономика на труда“. Горд баща е на две деца. Като най-устойчиво постижение в политическата си дейност кандидатът за народен представител определя работата си в местната власт. Според него трите мандата като кмет на Харманли са високо оценени от общността. 
Следващите две позиции, съответно 3-а и 4-а заемат депутатите от 44-о Народно събрание Виолета Желева от Димитровград и юристът от Хасково Смиляна Нитова. 
„Обявяваме се за повече и по-силна държава, която не помага избирателно, а на всички. Държавата трябва да изгради ясен универсален инструмент за подкрепа, която да е така разпределена, че да е справедлива и адекватна за всички граждани. Той трябва да включва работници, работодатели, родители, както и самонаетите и хората със свободни професии, които останаха без стотинка подкрепа.“  - заявява Виолета Желева в разгара на предизборната кампания. 
Смиляна Нитова е категорична: „Хората искат промяна! Остават броени дни до деня, в който трябва да решим на кого да възложим опазването на гражданските ни права, справедливостта, сигурността, правовата държава и законността!“ – допълва тя.
Пето място в листата на 29-и МИР БСП за България отрежда на Десислава Костова от квотата на коалиционния партньор ПП „Политически клуб Тракия“. За нея приоритет ще бъдат правовата държава, активното гражданско общество и решаването на Тракийския проблем.
На шесто място е председателят на общинската организация в община Симеоновград Никола Георгиев. Георгиев е семеен с едно дете. Бакалавър по защита на националната сигурност, магистър по финансов и банков мениджмънт и маркетинг. 
Следващият в листата е инженерът Диляна Комитова. Нейният девиз е: „Не ходи по чуждите стъпки, защото няма да оставиш следа.“ Тя е отдадена на жените и децата в рискови групи. Областта, в която развива дейността си е посветена на социалната политика. 
Олимпийският шампион и дългогодишен треньор по борба на Пуерто Рико Димо Костов е на осмата позиция в хасковската листа, като представител на гражданската квота. Каузата на почетния гражданин на Хасково е спортът. Липсата на спортни съоръжения и устойчиви политики в областта на спорта са в противовес с устойчивото развитие на спорта и откриването на спортни таланти, според него. Стимулиране на физическото възпитание и спорт в училище, чрез въвеждане на нови видове двигателна активност и възстановяването на центровете за олимпийска подготовка са част от темите, които са от експертната област на Костов. 
На позиция 9 е поставен инж. Атанас Атанасов от гр. Тополовград, магистър инженер по приложна геофизика и магистър по икономика. Атанасов има богат опит в неправителствения сектор. На 10-а позиция е Емил Димитров – председател на младежкото обединение в областта и един от най-младите кандидати за народен представител от избирателния район. Майстор на спорта и общински съветник от Коалиция БСП за България в ОБС Харманли, председател на младежката структура в  Харманли – негова кауза и негов девиз е: „За по-добър  живот на младите хора в България". Мотивацията му да се включи в предизборната надпревара е  решаването на проблемите на младите хора в областта на спорта на територията на община Харманли. За него младежките политики трябва да са фундамент на всяка партийна платформа. 
На 11-а позиция е и най-младият кандидат за народен представител – Богдан Кирилов. Общинският съветник от коалиция БСП за България подчертава: „Младите хора имат изключително важна роля в тази трудна политическа обстановка, защото само младите хора имат нужната сила, енергия и отдаденост, за да постигнат необходимите промени за по-солидарна и справедлива България.“
Следващият, 12-и в листата, е роденият в Хасково Иван Педев. „Моята кауза е да има справедлив съдебен процес и улеснен достъп на гражданите до този процес. Нужни са промени, които са в интерес на хората.“ – споделя адвокатът и допълва: „Справедливост и свобода, са ценностите, за които ще се боря!“
Под номер 13 е поставен роденият в Димитровград предприемач Иван Ганев. Той завършва Химико-технологичния университет в София, а естествената му страст към компютърните науки го отвежда в един от най-реномираните частни университети „ТЕЛЕРИК“- София. Там придобива компютърна квалификация по системата СΙSCO.  Ганев владее английски и руски и свободно ползва гръцки. За него мястото на младите в политиката се определя от провеждането на постоянна и устойчива кадрова политика за привличане на образованите, знаещи и можещи млади хора в БСП.  
За поставения под номер 14 магистър по икономика Божидар Драганов е необходимо да бъде създадена среда за развитието на младите предприемачи, чрез безплатно образование и здравеопазване, силна икономика,  пълна подкрепа за децата, майките и младите семейства. Той е категоричен: „Ще работя за достойна България!“
Д-р Стефка Михайлова е родом от Харманли и е поставена на позиция номер 15. Нейната кауза е здравната реформа и достъп до здравеопазване за всички граждани, гарантиране на здравна политика, която ще позволи на практика да се приложат принципите на равнопоставеност, достъпност, качествено и навременно медицинско обслужване.
Последната 16-а позиция заема председателят на предизборния щаб в Хасково и главен експерт в НС на БСП Ленко Петканин. След себе си кандидатът за народен представител иска да остави Родината си като силна, горда и привлекателна страна за живот. Осъзнава това още през 2009-а година, когато започва всеотдайната си работа в областта на политиката. 
Като най-ценни черти от характера си определя самоконтрола и гъвкавостта. За Ленко Петканин мястото на жените в политиката е ключово. Според него приносът им като равностойни политически фигури е безспорен.
Политическата кауза, която кандидатът за народен представител отстоява, е достъп до финансиране от ББР (Българска банка за развитие) за малкия бизнес. Създаването на дружество за старт-ъпи и иновативни компании, което ще помогне развитието на бизнес средата за стартиращите предприемачески проекти, като източник на бизнес иновации на продуктите и услугите, които подготвят и подпомагат икономиката на бъдещето.
Време е да върнем живота в малките населени места! - убедени са кандидатите от листата на БСП за България от 29-и МИР, област Хасково.  Ние искаме промяна! Сега! – настояват те.
„И това не е поредното предизборно обещание, нито партиен призив! Това е подадена ръка за партньорство с всички вас – българските граждани! Това е апел към вашите гражданска активност и съвест, към отговорността, която всички ние имаме към децата си, към бъдещето и към свободата! Нека заедно счупим оковите на страха и да гласуваме на парламентарните избори, от които ни делят броени дни!“ – подчертават в призива си шестнадесетте кандидати за народни представители. 
На 4-и, 4-и, номер 4 – С грижа за хората!
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Източник: Haskovo.NET
Последни новини