Как всяка зодия изразява негативните си емоции?

Всяка личност изразява емоциите си по различен начин. Всички ние си имаме своите начини да се справяме и с лошите си чувства, в периодите когато животът ни стане по-труден и предизвикателен.
Знаете ли обаче, че вашата зодия може да разкрие много за това какъв е вашият подход в изразяването на по-силни емоции, било то тъжни или радостни. В тази статия можете да прочетете какъв е уникалният емоционален израз на всеки от 12-те зодиакални знака, когато животът му изпрати трудни предизвикателства.

Овен – става антагонистичен
Когато Овенът е дълбоко разстроен, той е склонен да се нахвърля върху околните, като обикновено реагира грубо и заядливо. Изразът му на емоция е от вида „целият свят ми е крив“. Когато е под емоционален стрес, човекът от този знак става много враждебен дори и към най-близките си хора. Тъгата, както и почти всяка друга негативна емоция излизат от него като прилив на гняв и/или силна параноя.

Телец – самоизолира се
Телецът не обича да бъде възприеман като особено уязвим или чувствителен, въпреки че има нежно сърце. Когато преживява силни емоции, било то позитивни или негативни, той предпочита да се изолира, опитвайки се да се справи сам. Телците не обичат да говорят за емоциите си, колкото и обсебващи да са те, а по-скоро си търсят начини, които да ги разсейват от тях.

Близнаци – изпада в лека депресия
Когато са обхванати от тъга, Близнаците искат да се затворят и да се скрият далеч от света. Те са склонни да си седят сами и да анализират нещата до степен, в която почти изпадат в депресия. По същия внезапен начин те могат да се отърсят от лошите мисли. Когато бурята от емоции в душата им отмине, те вече са готови да споделят проблемите си и/или да ги коментират с друг човек.

Рак – има нужда от прегръдка
Повечето Раци са силни и могат да преживеят почти всеки удар на живота, но те се нуждаят от подкрепа и обич, било от партньор, роднина или приятел. Ракът има нужда от рамо, на което да поплаче. Когато се натъжат или ако минават през тежък емоционален момент, Раците жадуват за физическо докосване от близък човек, например една голяма прегръдка. Това им носи най-голяма утеха.

Лъв – държи се като жертва
Лъвът неслучайно е считан за склонен към драмата индивид, той винаги леко преувеличава емоциите си. Истината е, че когато се сблъска с тъжни или друг вид силно негативни емоции, той буквално може да изгуби връзка с реалността. Започва да се жалва и оплаква на всички и да се държи като най-голямата и онеправдана жертва на света.

Дева – не иска да чува за никого
Когато Девата е разстроена, тя не иска да чува за никого и за нищо. Тя не иска да се вслушва в съвети, а ако някой се опита да ѝ помогне, най-много да я ядоса още повече. Девата иска да бъде оставена сама да си потъва в тъгата и разочарованието, поне за известно време. А ако се опитате да я развеселите, най-много да се конфронтирате с нея.

Везни – крият тъгата зад фалшива усмивка
Везните не обичат да бъдат принуждавани да признават истината и затова обикновено крият емоциите си и се преструват, че всичко е наред. Те са склонни да крият тъгата си зад фалшива усмивка и ще направят всичко възможно, за да заблудят хората около тях да мислят, че са добре. Накрая все пак Везните губят контрол и изригват, изливайки всички тези потиснати емоции.

Скорпион – целият свят му е крив
Ако познавате тъжен или разстроен Скорпион – избягвайте го. Хората от този знак нямат почти никакъв контрол върху поведението си, когато в душата им цари мрак. Тогава целият свят им е крив и рискувате да ви засегнат твърде грубо или да ви провокират по някакъв начин, така че да извадят най-лошото от вас. Оставете ги, а когато тъгата им отмине, те ще ви споделят, каквото преценят.

Стрелец – оставя се тъгата да го обгърне
Стрелците наистина понасят екстремно трудно негативните емоции и дори са склонни към тежка депресия. Те буквално могат да потънат до дъното, а после да им е трудно да се изтласкат нагоре. В момента, в който усетят, че ги обзема тъга, те сякаш с удоволствие се оставят тя да ги обгърне. Излизането от това състояние при тях е дълъг и изтощителен процес.

Козирог – вижда проблемите като безнадеждни
Този свръхмислител толкова много анализира живота си, че може да премине през хубавите неща в него на автопилот, а да си изгуби цялото време, умувайки върху всички негативи в житейския си път. Козирогът е умен, но недостатъкът му е, че вижда чашата като полупразна, а не наполовина пълна. Освен това надеждата не е концепция, която го стопля.

Водолей – потиска негативните чувства
Когато Водолеят е нещастен, той започва да се притеснява за всички, освен за себе си, и е склонен да се хвърли да помага на приятели, колеги, близки, само и само да отвлече вниманието си от своите чувства. Хората от този знак трябва да внимават, защото потиснатите им чувства могат да им донесат психически проблеми или проблеми със зависимости.

Риби – стават невротични
Рибите реагират на почти всички негативни чувства – тъга, стрес, безпокойство и т. н. като ги преувеличават още повече. Те имат малко невротична страна от характера си, а лошите емоции лесно се превръщат в емоционални сътресения. За щастие има начини Рибите да намерят нещо положително, върху което да се съсредоточат, докато обработват това, което чувстват на подсъзнателно ниво.

Източник: Tialoto

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини