25 °C

Учениците от ОУ "Ангел Кънчев" с екоакция по повод Деня на земята (снимки)

Изображение 1 от 6

  Община Асеновград и фирмата, която извършва разделното сметосъбиране "БУЛЕКОПАК", съвместно с ОУ "Ангел Кънчев" отбелязаха Деня на Земята.

  Събитието с 4-токласниците от асеновградското учебно заведение протече в три етапа.

  Започна с лекционна част, в която служители от Отдел „Екология и околна среда“ (ЕОС) към община Асеновград и представител на фирмата запознаха децата с начините за разделно сметосъбиране и видовете отпадъци.

  Последваха игри и забавления за учениците.

  Накрая всички заслужено получиха подаръци и награди за знанията и уменията, които показаха.

  В днешната екоакция децата научиха, че думичката „изхвърлям“ може да бъде заменена със „събирам“ и „преработвам“.

  Защото всеки един отпадък може да бъде рециклиран и така да се пестят ресурсите на Земята, сред които едно от най-ценните са „белите дробове“ на планетата.

  А за да се направи хартия, трябва да се отсичат дървета.

  Учениците разбраха, че един от важните елементи в разделното сметосъбиране е пластмасата, металът и хартията трябва да бъдат почистени, преди да се поставят в жълтите контейнери.

  Необходимо е и да се смачкат или сгънат, за да заемат по-малко място.

  Стъклените опаковки пък е добре да бъдат оставяни цели в зелените кошове за отпадъци.

  В игрите децата сами избраха оригинални имена на отборите си – „Свят без отпадъци“ и „Бързите сметосъбирачи“.

  Двата тийма се справиха отлично с всички отправени им предизвикателства за ловкост, бързина и мисловна дейност.

  От община Асеновград учениците получиха тениски с надпис логото на днешната кампания – „Свят без отпадъци“ и луксозно издание на енциклопедията „Наука и природа“.

  От „БУЛЕКОПАК“ пък ги наградиха с книжка за оцветяване и моливи – отново с тематика планетата Земя.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Правите неща заслужаващи уважение и с тях печелите симпатиите на хората около вас. Не преследвайте користни цели, не бъдете високомерни към другите, нито пък използвайте познанствата си с цел облага. Само така ще запазите личното си достойнство, а и ще заслужите истински приятели.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден за вас се характеризира с инициативност и добро настроение. С каквото и да се захванете, вършите всичко по най-добрия начин и то така че да удовлетворява изискванията и на най-взискателните хора около вас. Възможно е да ви се наложи да отложите нещо, планирано за днес, което ще ви създаде повече работа впоследствие.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Много от вас ще споделят времето си със семейството и приятелите, в стремежа си да направят деня по-приятен за всички ви. Изразявайки подкрепата си към тях, ще ви стигнат силите да се справите и със своите си задачи. С воля и труд ще преодолеете ограниченията, които ви пречат и ще продължите напред, мотивирани и можещи. Няма да ви липсват внимание и любов.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се поддавайте на натиска на околните. Това едва ли е толкова трудно, колкото изглежда. Вършете работата си безупречно и се съобразявайте с плановете си. Предвид темперамента ви за мнозина от вас това може да се окаже трудно, но днес си заслужава. Ще бъдете доволни от себе си и ще имате стимул да зарадвате вашите близки и приятели.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Следвайки програмата си, ще спазите сроковете и ще представите готов крайния резултат от усилията си. Дамите ще се радват на засилен интерес към тях, което ще бъде допълнителен стимул за работата им. С нечия помощ ще намерите по-пряк път за постигане на целите си и делата ви ще се ускорят.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ако дълго се колебаете как да постъпите по конкретен въпрос може и да изпуснете сроковете и така да затворите вратите пред себе си. Дайте си ясна сметка какво точно искате да постигнете и действайте, след като сте набелязали конкретните стъпки. Потиснете притесненията си, те са неоснователни.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Излъчвате ведрина и сърдечност, и това ви прави приятна компания. В деловите задачи няма да срещате затруднения и с лекота ще вървите напред. Вечерта ви ще бъде приятна. Някои ще предпочетат семейна обстановка сред близките хора. В личен план нещата ви се развиват с променлива скорост.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се поддавайте на емоциите си, най-вече на онези, подтикващи ви към конфликти. Бъдете по-дискретни и не злоупотребявайте с доверието на колегите си. За себе си оставете онези свои преживявания, които разголват душата ви пред другите. Пътувания, служебни или във връзка с отпуската, наложете си да не се притеснявате излишно.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Може би имате нужда да останете насаме със себе си и да обмислите на спокойствие ситуацията. Днес със сигурност ще ви се открие такава възможност, стига да не вземете твърде присърце дребните неприятности на ваш близък.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Някои от вас ще използват деня за екскурзия до по-далечно място. Почивните дни са подходящи за подобно начинание. Промяната ще ви подейства обновяващо. В това ви занимание лесно ще намерите съмишленици и няма да сте сами. Приятели ще ви насочат и към други не по-малко интересни възможности.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Колкото по-бързо и добре отстраните пропуските и грешките си, толкова по-бързо ще се доближите до успеха. Като се има предвид прагматичното ви и целенасочено мислене, няма съмнение, че ще го направите. Събитията ще се развиват динамично, за това покажете устойчивост на характера си и не робувайте на емоциите си.
  17 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Натовареността ви създава повече стрес и напрежение, но за отплата ще се радвате на придобивки. И занапред ще продължавате да работите, получавайки това, което желаете. Отделете от времето си на хората и нещата, без които не можете. Очаквани събития ще ви направят активни и в друга сфера.
  17 юни 2021
  Последни новини