Григор показа характер и спаси пет мачбола, но отпадна още на старта в Мадрид

Григор Димитров приключи участието си на Мастърса в Мадрид още след първия си мач в испанската столица, съобщи Dir.bg.

Българинът загуби с 3:6, 6:3, 6:7 (5) от южноафриканеца Лойд Харис в първия кръг на турнира. Със сигурност сензационна загуба в продължилия 2 часа и половина мач, който се превърна във вълнуваща драма, приключило обаче лошо за нашия представител. Неговият съперник Лойд Харис е 54-и в света, като играеше за първи път в кариерата си на този Мастърс. Това е и играч, който преди два месеца Адриан Андреев успя с лекота да победи на АТР ниво, но ето, че днес този южноафриканец се справи с Григор.

За тормозения от травми българин това бе поредният неубедителен мач, който обаче трябва да извлечем и някои позитивни моменти. Димитров показаха характер в доста ситуации, като дори завърши със спасени общо пет мачбола.

Някои нелепи грешки и мощният сервис на Харис обаче се оказаха решителни за изхода на мача. Със сигурност сензационна загуба в продължилия 2 часа и половина мач, който се превърна във вълнуваща драма, приключило обаче лошо за нашия представител. Неговият съперник Лойд Харис е 54-и в света, като играеше за първи път в кариерата си на този Мастърс. Това е и играч, който преди два месеца Адриан Андреев успя с лекота да победи на АТР ниво, но ето, че днес този южноафриканец се справи с Григор. За тормозения от травми българин това бе поредният неубедителен мач, който обаче трябва да извлечем и някои позитивни моменти. Димитров показаха характер в доста ситуации, като дори завърши със спасени общо пет мачбола. Някои нелепи грешки и мощният сервис на Харис обаче се оказаха решителни за изхода на мача. dir.bg назад Григор показа характер и спаси пет мачбола, но отпадна още на старта в Мадрид 4 Снимка: Getty images Григор показа характер и спаси пет мачбола, но отпадна още на старта в Мадрид Драматичен мач, който обаче завърши с поражение за родния играч 14:50 | 3 май 2021 20 4130 Григор Димитров приключи участието си на Мастърса в Мадрид още след първия си мач в испанската столица. Българинът загуби с 3:6, 6:3, 6:7 (5) от южноафриканеца Лойд Харис в първия кръг на турнира. Със сигурност сензационна загуба в продължилия 2 часа и половина мач, който се превърна във вълнуваща драма, приключило обаче лошо за нашия представител.

Неговият съперник Лойд Харис е 54-и в света, като играеше за първи път в кариерата си на този Мастърс. Това е и играч, който преди два месеца Адриан Андреев успя с лекота да победи на АТР ниво, но ето, че днес този южноафриканец се справи с Григор. За тормозения от травми българин това бе поредният неубедителен мач, който обаче трябва да извлечем и някои позитивни моменти. Димитров показаха характер в доста ситуации, като дори завърши със спасени общо пет мачбола. Някои нелепи грешки и мощният сервис на Харис обаче се оказаха решителни за изхода на мача. Още с началото на мача Григор изпитваше колебания със сервиса и с играта си като цяло. Със сигурност проблемите с травми и времето далеч от корта са извадили българина от най-добрата му кондициа. От другата страна Лойд Харис бе освободен от всякакви очаквания, изглеждаше добре физически, а и беше пределно мотивиран. Харис позволяваше на Григор да води разиграванията, но умело успяваше да чака грешки на българина, които не бяха малко. Южноафриканецът също така разчиташе на силния си сервис. Още един компонент, който Григор нямаше в арсенала си днес. Големият шанс за българина бе в самото начало, когато изтърва три брейкбола. Димитров не успя да тръгне в мача с пробив, като до края на първия сет така и не стигна до нов брейкбол. Мачът обаче се развиваше сравнително равностойно, докато не дойде осмия гейм. В него Григор се срина и подари два брейбола на Харис. Южноафриканецът пропусна първия, но осъществи втория, за да си осигури сервис гейм за спечелването на сета. В него изненади нямаше, като Харис затвърди спечелването на тази първа част. Ситуацията на корта не се промени с началото на втория сет, в която Григор бе все така разколебан, а Харис уверен и във вихъра си. Южноафриканецът дори стигна до пробив за 2:1, като в тези мигове просто не се виждаше как Григор ще намери вдъхновение да обърне този мач. За Димитров обаче сякаш сутрешната аларма звънна и видяхме как бългаинът се събужда на корта. Изведнъж той заигра много по-агресивно, а това вече караше Лойд Харис да допуска повече грешки, в играта му дори се появи разколебаване. Григор веднага върна пробива, като влезе в серия от четири поредни спечелени гейма, от тях при сервис на противника. В тези моменти се появиха и трудности в придвижването на Харис, който изпитваше болки в областта на кръста. Това повлия също така на перфектният му до този момент сервис. Все фактори, които заедно с по-добрата игра на Григор направиха така, че втория сет отиде в полза на българина - 6:3. Между сетовете Харис се възползва от услугите на физиотерапевт, което му се отрази добре, защото в придвижването му вече не личеха особени проблеми.

Ключови в началото на този решителен сет бяха третият и четвъртият гейм. Първо Григор получи два шанса за пробив, които обаче не успя да използва. Гейм по-късно грешката му не бе повторена от Харис, който също се пребори за два шанса за пробив и реализира втория от тях. Харис затвърди пробива и получи аванс от 4:1, което бе огромна крачка към победата в мача.

Големият шанс на Гришо дойде в дългия седми гейм, продължил почти 10 минути. В него първата ни ракета на два пъти се добра до точка за пробив, но за съжаление не успя да се въпозлва от шансовете си. Харис взе подаването си, което сякаш щеше да е последният ключов момент.

В следващия гейм Григор изостна с 0:40, като изглежаше, че всичко ще приключи всеки момент. Гришо обаче спаси и трите мачбола, като дори и Харис не можеше да повярва, че е изпуснал да сложи край на мача още в този гейм. Все пак за Харис следваше сервис гейм, но очевидно разколебаният южноафриканец се срина. Той подари два брейкбола на Григор, който от своя страна се възползва от втория шанс и се върна в мача. Десетки пъти в последните години сме виждали подобни в ситуации, в които Григор нямаше да успее да се върне от позицията на почти сигурен губещ. Днес обаче го направи. А след този гейм Харис невярващо седна на пейката си и покри с кърпа главата си. Явно вече осъзнаваше както шансове бе пропилял. Сетът отиде в решителен тайбрек, което бе логична развързка с оглед случлото се в тези над два часа. За съжаление обаче в тайбрека Григор бе този, който допусна повече грешки и загуби с 5:7. Той изостана с 3:6, върна две точки, но в решителния миг успя с хубав форхенд по правата да спечели.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини