Слави Трифонов: Боли ги ГЕРБ. Няма я вече тяхната ЦИК

"Боли ги ГЕРБ, защото вече няма да я има тяхната ЦИК", така лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира медийната активност на бившите управляващи, които на втория си за деня брифинг се оплакаха, че не са били предупредени за започващите консултации при президента за избор на нова ЦИК.

На същата пресконференция Тома Биков от ГЕРБ обяви, че приетият Изборен кодекс е "срамен":

"Начинът, по който се направи този Изборен кодекс е срамен и брутален, знае ли се кой го е писал? (...) В момента виждаме една фалшификация и опит цялото изборно законодателство да бъде приложено така, че да спечелят определени политически сили от кръга на Радев и всичко това се прави с цел той да спечели втори мандат за президент. Цената на това може да е провал на изборния и демократичен процес в България и страната може да влезе от политическа криза в конституционна. Целият Изборен кодекс, който бе направен, предразполага точно към това", коментира на следобедния брифинг на ГЕРБ Тома Биков.

Ето какво написа Трифонов във фейсбук профила си по повод "притесненията" на бившите управляващи:

"Боли ги ГЕРБ. Много ги боли. Две пресконференции днес. Сутринта – една на вожда на ГЕРБ, само за определени медии, а следобед втора – за всички медии.

Защото болката е голяма. Малка болка – една пресконференция. Голяма болка – две пресконференции.
А болката е толкова голяма, защото вече няма да има онази ЦИК. Тяхната ЦИК.

Овладяна Централна избирателна комисия, която изпълнява всяка тяхна политическа поръчка. Например, да ликвидират видеонаблюдението или пък да не санкционират бившия министър-председател Бойко Борисов, който непрекъснато използваше държавния ресурс, за да агитира за собствената си партия. Което е абсолютно нарушение на закона - видно за всички, но не и за тяхната ЦИК.

Разбирам желанието на ГЕРБ да изкарат Изборния закон като нещо, което не е добро. Само че не е така – всички българи в България и по света ще могат да гласуват свободно, глупавите ограничения за българите в чужбина вече няма да ги има.

Ще има видеозаснемане и видеоизлъчване, за да може всеки да вижда какво се случва.

И разбира се, причината за днешната болка на ГЕРБ – ЦИК ще е друга. Друга ще е – да. За да има правила и свободно изразяване, казвам всичко това в световния ден на свободата на словото. И тъй като свободата на словото в България е цъфнала, та е вързала, все пак ние сме на 112-о място, новият Изборен закон е едно добро начало. Както казва мъдрият български народ: „Никой не може да спре гората да се разлиства“, заключи лидерът на "Има такъв народ".

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ба
    Бай Шиле
    13 -14
    08:34, 4 май 2021
    След изборите още един пирон в крака. Тошко африкански ще е главен дояч и идеолог сред стадото. В Русия съм.
    • 00
      007
      13 -11
      09:13, 4 май 2021
      Чудя се,Боко как успя и шилетата като теб да зомбира/много способен премиер/!!
    • 9 грама
      4 0
      22:55, 4 май 2021
      Бай Шиле , ще отидеш при бай Миле !
  • 2
    Ша
    Шайка
    9 -8
    09:30, 4 май 2021
    Кочината силно се тресе.
    • На
      Наблюдател
      12 -6
      13:08, 4 май 2021
      Кочина е новия парламент, стадо с блеещи и уещи парламентаристи!
  • 3
    Со
    Сова
    14 -6
    13:28, 4 май 2021
    Дългия все се прави на много умен но е НИЩО!
  • 4
    "Наблюдател"
    9 -6
    17:37, 4 май 2021
    Чака ни сериозна нестабилност в бъдеще. Приказките в шоуто са едно, а сериозната политика е друго. От Има /Няма/ такъв народ не очаквайте нищо сериозно. Чудя се на хората, които са гласували за тях слепешката, както и за т.н. партии на протеста. Ще поживеем и ще видим!
    • Др
      друг Наблюдател
      8 -2
      19:00, 4 май 2021
      Дълъг пръдлю, говори през фейсбук и се крие като мишка!
  • 5
    Дъ
    ДЪЛЪГ
    6 -1
    21:50, 4 май 2021
    Нагъл лъжец.
Последни новини