15 °C

Наградиха посмъртно директора Христо Андонов

Четирима директори на български училища бяха отличени с наградата на Министерството на образованието и науката „Св. Иван Рилски“, която традиционно всяка година се връчва на 11 май.

Отличените тази година са директорите на Природоматематическа гимназия „Христо Смирненски“ в Перник Емилия Грозданова-Евгениева, на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Абланица, общ. Хаджидимово, област Благоевград Мехмед Имамов и на ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в село Селановци, община Оряхово, област Враца Петя Русинова.

Посмъртно бе отличен и Христо Тодоров Андонов, директор на ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград.

Припомняме, че господин Андонов загуби битката с COVID-19 през ноември миналата година. 

Христо Андонов е роден на 07.10.1970 г. От септември 1995 г. работи като учител по история в ОУ „Петко Каравелов“.

От 2005 г. до края на своя жизнен път бе директор на същото учебно заведение.

Той беше и обществен възпитател в Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към община Асеновград.

Наградите бяха връчени в Рилската света обител от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова в присъствието на началници на регионалните управления на образованието. Тя поздрави директорите, които увличат следовници след себе си.

По думите й добрите учители учат децата как да преодоляват себе си в името на успехите, да бъдат честни, разсъдливи, добри и най-вече да не смятат, че знаят всичко.

Таня Михайлова подчерта, че в условията на пандемия българският учител се е справил успешно с обучението в електронна среда.

Наградените директори имат дългогодишен управленски опит, включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти и имат принос за развитието не само на своите училища, а на българското образование.

Отличените имат принос за подобряване качеството на образованието и усъвършенстване на професионалните умения на педагогическите специалисти в училищата.

Възпитаниците на техните училища печелят призови места в олимпиади, състезания и конкурси. 

Отличените директори получиха грамота, икона на Св. Иван Рилски, и 1000 лева парична награда.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини