Бюро по труда - Асеновград с изнесена приемна за работодатели и безработни

Изображение 1 от 3

  Агенцията по заетостта започна подготовката на национална кампания в подкрепа на туристическия бранш „Работа в БГ туризма”.

  В рамките на една седмица всички бюра по труда в страната организират срещи на открито за работодатели в туризма, хотелиерството и ресторантьорството и желаещите да работят в тази сфера.

  Кампанията ще даде възможност бизнесът да избира сред предварително информирани кандидати от цялата страна.

  Целта е по този начин още в началото на туристическия сезон да се осигурят възможно най-бързо все още липсващите кадри за успешно функциониране на бранша.

  Очакванията са бързата и оперативна подкрепа да улесни осигуряването на достатъчно работна сила след престоя поради ограниченията по повод разпространението на COVID-19.

  За да се включат в кампанията на Агенцията по заетостта, работодателите, опериращи в сферата на туризма, е необходимо да заявят своите свободни позиции, като подадат заявки за свободни работни места.

  Агенцията напомня, че са активни възможностите за лесно и удобно изпращане на заявките в бюрата по труда по електронен път чрез: електронната услуга на Единния портал за електронни услуги на ДАЕУ, както и чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), по електронна поща, чрез лицензиран пощенски оператор или присъствено, в бюрата по труда.

  Заявените работни места ще бъдат предлагани на кандидати от цялата страна. От Агенцията препоръчват на работодателите за пълно и коректно посочване на изискванията към кандидатите и предлаганите условия за работа да ползват посредническите услуги на бюрото по труда, на чиято територия е обектът на работа.

  Регистрираните безработни, както и други, търсещи работа в туризма, ще бъдат уведомени за кампанията и към тях ще бъде отправена покана да се включат в срещите с работодателите.

  В часовия диапазон от 10:00 ч. до 14:00 ч. всеки делничен ден до края на тази седмица (до 11-ти юни 2021 г.) на площад „Академик Николай Хайтов” (пред Туристически информационен център) в Асеновград, под шатрата на Дирекция „Бюро по труда” - Асеновград, търсещите работа и работодателите от бранша ще могат да се срещнат лично или пък да получат изчерпателна информация за изискванията и възможностите за работа в обектите на туризма от цялата страна.

  За да могат възможно най-бързо и най-голям брой представители на бизнеса и търсещи работа да получат подкрепа от държавата, експертите от бюрото по труда ще съдействат на посетителите и с информация и консултации за различните актуални възможности за финансово стимулиране, както при наемането на безработни лица, така и за тяхната мобилност, предварителното или последващо обучение за придобиване на професия или компетентности.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини