30 °C

Ремонтните дейности на щанги залата в Асеновград и на тази в село Тополово са почти на финала

Изображение 1 от 4

  Наближава финалният етап от ремонта на Спортна зала за вдигане на тежести „Иван Веселинов“ в Асеновград и на тази в село Тополово.

  Дейностите се движат в предвидения график и скоро асеновградчани и гостите на града ще могат да ги видят в приключен вид.

  Щанги залата се състои от два етажа. Подменя се старата дограма с нова – PVC. Ремонтират се подовата настилка, вътрешните стени, фасадите на сградата, както и покривът.

  Проектът включва и подмяна на осветлението и поставяне на климатизатори. Един от важните елементи е монтирането на нови тренировъчни подиуми.

  Ще има и такъв, за провеждане на официални състезания. Стойността на проекта е в размер на близо 190 000 лева, като финансирането е осигурено от Министерството на младежта и спорта (ММС).

  В община Асеновград се вдига от нулата и нова спортна зала в село Тополово. Парите също се отпускат от Министерството на младежта и спорта.

  Населението на селото наброява близо 3-4000 души. Съоръжението ще се ползва и като физкултурен салон от възпитаниците на ОУ „Отец Паисий“ в населеното място.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини