Деца засадиха цветя и дървета в село Тополово (снимки)

  Заместник-кметът по хуманитарни дейности в община Асеновград Петър Петров бе специален гост на тържеството в ДГ "Щастливо детство" в село Тополово.

  Повод за празника беше честване Международния ден на Земята.

  "Мили деца, сигурен съм, че всеки един от вас вече се е научил как да опазва природата чиста и се старае да не я замърсява, защото дърветата са въздухът на нашата планета.

  Важно е да се отнасяме внимателно към всяко едно цвете и дори тревичка.

  Благодарен съм, че съм част от вашия празник и като участник в него смятам, че е редно сега накратко да ви разкажа аз какво правя, за да пазя околната среда - изхвърлям отпадъците си само в контейнери и кошчета за боклук, никога на улицата или в градинки; събирам ги разделно: пластмаса, хартия, стъкло; засаждам дървета и храсти; почиствам след излет и пикник в природата, а не оставям боклуците там.

  От името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев и от свое име искам да изкажа благодарности за поканата и радостта си от това, че толкова много млади хора са загрижени за природата. С любопитство очаквам да чуя вас, да ми разкажете вие какво правите, за да опазвате околната среда чиста и подредена", обърна се към децата инженер Петров.

  Празникът продължи с програма от детски музикални изпълнения.

  А накрая всички заедно засадиха цветя и дървета.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Случаен виц

  Последни новини