Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro ще имат OLED дисплеи, 50МР камери и процесори на Google

Google се очаква да предложат интересни подобрения в дизайна на тазгодишните смартфони Pixel. Представителите на серията ще имат малки отвори за селфи камерата в централната част на екрана. В задната част ни очакват три сензора разположени във вертикална посока.

Елегантният дизайн ще се допълва от корпус в два цвята и метални рамки в краищата. Според непотвърдена информация премиерата може да стане факт на 30 септември. Има доста време дотогава, като сега научаваме още повече детайли за техническите спецификации двата смартфона.

Информацията е публикувана от популярния блогър Джак Просер, който твърди, че Google Pixel 6 ще е оборудван с 6.4"АMOLED дисплей и ще има модифициран чип на Google с кодово име "Whitechapel". Оперативната памет е 8GB, а вграденият капацитет за съхранение на данни достига до128GB/256GB, съобщава 9to5google.

Тройната задна камера предлага съчетание от 50МР + 12МР Ultra-Wide и 8-мегапикселов телефото сензори. Вградената батерия ще бъде със заряд от 4614mAh, като селфи камерата ще е с 8MP резолюция. Google Pixel 6 Pro ще предложи още по-добри характеристики.

Смартфонът ще разполага с по-голям 6.71-инчов дисплей, който е базиран на Plastic OLED технологията. Тази иновация не e използвaна в смартфон на компанията още от премиерата на Pixel 2 XL. За разлика от Pixel 6 този път ни очакват 12GB RAM. Вградената памет ще бъде 128GB/256GB/512GB.

Батерията е с мощност от 5000mAh, като тройната камера на смартфона ще включва 48-мегапикселов телефото сензор. Google Pixel 6 Pro ще използвa същия Whitechapel процесор на Google и ще увеличи резолюцията на селфи камерата до 12МР.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини