Huawei патентоваха смартфон със селфи камера в екрана и тройна задна камера

Изображение 1 от 2

    Стратегията на Huawei в мобилната индустрия ще е свързана с HarmonyOS 2.0. Операционната система вече се използва от 18 млн. потребители. Ъпдейтите към настоящите смартфони през следващите месеци ще се отразят още по-положително на популярността на софтуера.

    Китайският производител също така инвестира солидни финансови средства в разработката на алтернативни форм фактори и дизайнерски решения за смартфони. Huawei проявяват интерес към Under Display Camera (UDC) технологията, която искат да използват в бъдещите си премиум смартфони.

    Компанията вече е патентовала прототип на устройство, което има селфи камера в екрана и привлича внимание с оптималния безрамков дизайн. Данните свързани с регистрацията показват, че Huawei експериментират с няколко идеи за позициониране на задните камери.

    Първият смартфон на компанията с UDC технологията също така ще има и тройна задна камера, за което разбираме от визуализация на LetsGoDigital.

    Физическите бутони са разположени в дясната част на рамката, като прави впечатление и наличието на 3.5-милиметров аудио жак. Вграждането на камерата в екрана позволява да се премахнат традиционните отвори и прорези за сензорите. На гърба има три вертикално разположени камера модула.

    Конкретните детайли за техническите параметри не са известни. Трудно е да предвидим кога ще видим първия смартфон на Huawei, който има UDC камера. Все пак компанията едва ли ще чака твърде дълго, за да не изостане от своите конкуренти по отношение на тази интересна иновация.

    Само след няколко седмици Samsung ще представят нова генерация смартфони, които се очаква да използват технологията. Xiaomi и другите китайски производители също проявяват интерес, което може да ускори плановете на Huawei да станат част от тази пазарна ниша.

    Източник: digital.bg

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини