Вероятно четирима асеновградчани ще влязат в 46-тото Народно събрание (снимки)

    Администрацията на Асеновград отчита като успешна организацията на изборите в общината за нов парламент на България.

    Изборният ден в града и населените места премина без инциденти и напрежение.

    Констатиран бе един случай на развалила се машина за гласуване в секция в квартал "Долни Воден" в Асеновград.

    Проблемът бе отстранен в кратък срок и не се наложи преминаването към провеждане на вот с хартиени бюлетини.

    Секционните избирателни комисии (СИК) се справиха отлично и безпроблемно със задълженията си.

    Общинските служители, които бяха ангажирани с провеждането на изборния процес, също изпълниха задачите си своевременно и прецизно.

    По повод оказаното съдействие и прякото участие в организационно-техническата подготовка за провеждането на изборите за Народни представители на 11.07.21 г. кметът на Асеновград д-р Христо Грудев получи Благодарствено писмо от областния управител на Пловдив област Ангел Стоев.

    След официалното обявяване на окончателните резултати от Централната избирателна комисия (ЦИК), общинска администрация Асеновград представя крайните числа от гласуването само за територията на общината за първите четири политически сили и имената на всички избрани асеновградчани да представляват местното население в 46-тото Народно събрание.

    Резултати: ГЕРБ - 5906; ИТН - 4717; ДПС - 3616; БСП - 3215.

    Данните към момента сочат, че община Асеновград е вероятно да има четирима народни представители в парламента, а именно: Димитър Янев от ГЕРБ; Васил Апостолов от ИТН, но само в случай, че Тошко Йорданов Хаджитодоров реши да влезе, като депутат от Пловдив - град); Джевдет Чакъров от ДПС; Манол Генов от БСП.

    Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев благодари на съгражданите си за проявената ангажираност с изборна активност. Пълният списък с имената на 240-те народни представители за 46-тото Народно събрание на България може да откриете на сайта на Централната избирателна комисия.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини