Демократична България с изявление защо няма да подкепят правителство на ИТН (на живо)

Демократична България няма да подкрепи предложението на ИТН за кабинет. Решението е взето след заседание на парламентарната група, което е проведено след заседания на ръководните органи на трите партии в обединението.

В изявление в НС лидерите на ДБ Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев изнесоха аргументите да не бъде подкрепено предложението на ИТН за правителство и програмата, представена от мандатоносителя.

"От самото начало казахме, че ще подкрепим само и единствено правителство, което може да направи промяна и ние днес не можем да допуснем да предадем нашите избиратели", заяви Христо Иванов. "От самото начало виждаме индикации за отвореност към ДПС. Не можем да подкрепим такова правителство."

ДБ не виждат в предложения състав на правителството хората, които да извършат промяната на България. Христо Иванов подчерта неизменната борба на ДБ от самото начало за желаната промяна, която те конкретно за заявили и детайлно описали.

Няма поети ангажименти от страна на ИТН за промяна на съдебната система, за почистване на МВР и службите, за възстановяване на енергийния суверинитет и т.н., изброи Христо Иванов всичките липси за споразумения. И споразумение няма, всичко остава едностранно.

"Как си представяте да подкрепим (...) без да е скрепено със споразумение", запита риторично Христо Иванов. "Как можем да гласуваме за кабинет с такъв състав?"

Не може никой да казва, че ние сме задължени да гласуваме..., заяви той.

Този министерски съвет е най-слабото правителство, което някога е предлагано, допълни Христо Иванов.

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ли
    Лиско
    2 -1
    13:31, 10 авг 2021
    Напълно съм съгласен с ДБ - истинската партия на промяната! Слави е Бойко с бръсната глава. Абсолютно задкулисие ! Сигурен съм, че играе с ДПС.
  • 2
    Ба
    бай Ганьо
    2 0
    14:10, 10 авг 2021
    Абе едните и другите са маскари ама келепир има в тая работа. 😀
Последни новини