Продължава борбата с огъня край Югово и Нареченски бани

Продължава борбата с огъня край родопските села Югово и Нареченски бани, няма опасност за тях Югово, 23 август /Дима Шопова, БТА/ Продължава борбата с огъня, който над 10 дни бушува в горите край родопските села Югово и Нареченски бани.

Пресечен е пътя обаче на пламъците към населените места и няма никаква опасност за тях. Това каза за БТА главен инспектор Димитър Бришимов, началник на спасителния отряд от пловдивската пожарна.

Той уточни, че с булдозер е направена просека край Югово, която гарантира безопасност за селото, изолирано е ново огнище. В момента огънят е на ръба на пропастта и нашата задача е да го вкараме в нея и там, във влажна и рядка широколистна гора да го потушим, добави Бришимов.

По думите му огнеборците имат готовност да обработват малките огнища, които се разпалват от паднал от дърветата огън, които той определи като безопасни и за които каза, че не са нови пожари. Необходими са обаче още действия и време за пълното им потушаване, коментира началникът на групата пловдивски пожарникари. Той допълни, че продължава обследването на терена и обстановката, но само от въздуха - с вертолета и дрон.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини