С балетния спектакъл "Лебедово езеро" във водите на Пеещите фонтани започва Есенен салон на изкуствата в Пловдив

С фееричен балетен спектакъл "Лебедово езеро" на сцена във водите на Пеещите фонтани започва Есенен салон на изкуствата в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на културният отдел на общината.

Тази вечер е официалното откриване на 17-то издание на Есенния салон на изкуствата Пловдив 2021. Това е най-големия културен формат в града, който обединява фестивали и отделни събития от всички жанрове на изкуствата - музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и много други събития за всички възрасти и публики, посоват от общината.

Събитието се организира от община Пловдив и партньори - културни институти, творчески гилдии, културни оператори.

Официалното откриване е винаги на 1 септември, а тази вечер това ще се случи с иновативния спектакъл "Лебедово езеро" на балета на Опера Пловдив във водите на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина. За първи път ще бъде изградена сцена във водното езеро по идея на доц. Нина Найденова - директор на Опера Пловдив и заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, със съдействието на администрацията на район "Централен". Балетът на Опера Пловдив ще представи избрани сцени от класиката на Чайковски "Лебедово езеро", а ефектът от хореографията на лебедите ще бъде допълнен от водните фигури на фонтаните.

Втората част на спектакъла ще включва танцови миниатюри по музика на Астор Пиацола, фрагмент от "Кармина Бурана" и изпълнения на оперните солисти Евгения Ралчева и Август Методиев.

Достъпът до събитието е свободен, посочват от общината.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини