32-ма първокласници с изненада подарък от Центъра за ранно детско развитие в Асеновград

Община Асеновград и Център за ранно детско развитие (ЦРДР) - Асеновград стартират инициативата „Училище,здравей!“, в която ще се включат бъдещи първокласници и възпитаници на подготвителна и предучилищна група за учебната 2021 г./2022 г.

Кампанията ще се реализира за периода от 08.09.21 г. до 30.09.21 г. Всички деца потребители на ЦРДР и родителите им ще имат възможност да се включат в две мероприятия.

Първата част на инициативата стартира от утре (08.09.21 г.). Планирано е, екипът да поднесе своите поздравления към децата по повод началото на учебната година.

Кампанията ще се реализира в индивидуални срещи с потребителите.

Екипът на ЦРДР - Асеновград ще предостави материали, подкрепящи училищната подготовка на децата. Като подкрепа за образователната активност, мотивация на бъдещите ученици и тяхната подготовка, те ще получат пакет от учебни пособия.

Целта на подаръка изненада е децата да получат материали, подкрепящи подготовката на ученика и необходими за започване на училище - раница, несесер с принадлежности, тетрадки, флумастери, моливи, цветни блокчета и такива, за рисуване, бои и други.

Втората част от инициативата е под надслов „Аз и моето училище“. Чрез реализирането й община Асеновград и центърът насочват вниманието към децата в предучилищна и училищна възраст.

Тук малчуганите трябва да направят снимка и да покажат през своя поглед училището си и как си представят първия учебен ден, класната си стая и новата среда.

Снимките ще се получават на електронната поща на ЦРДР - Асеновград. Чрез свой фотос всяко от децата и техните семейства могат да разкажат историята и преживяванията си при започване на учебната година.

Целта на тази част от кампанията е да се мотивират потребителите на ЦРДР - Асеновград - и деца, и родители, да посетят училището, а бъдещите ученици да открият своето място, виждане и усещане за новата среда, класна стая, учител. Инициативата ще предостави възможност да се види различният поглед на децата за училището.

Планирано е в кампанията да участват 32-ма малки потребители на услуги и семействата им.

Инициативата ще обедини деца от различна възраст и подготовка, като на част от тях предстои да се запознаят за първи път с новата образователна среда, а други вече имат опит и познават училището. Финалът на кампанията ще бъде на 30.09.21 г. с представяне на колаж от изпратените снимки.

*Всеки жител на община Асеновград може да подаде заявка за безплатно ползване на услуги от ЦРДР - Асеновград.

Записването става чрез консултация на място със специалистите, след което желаещият подава заявление. В рамките на 20 дни се прави оценка за потребностите на консултираното лице. Специалистите преценят необходимостта, с какво могат да му помогнат.

Следва подаване на заявка и стартиране ползването на услугата.

Центърът оказва подкрепа на деца и техните семейства. Възможността за ползване на услугата е докато детето навърши 7 г.

Двете сгради на ЦРДР - Асеновград са разположени съответно – на улица „Георги Ковачев“ №13 (до ДГ „Зорница“) и на площад „Бански“ (бившата сграда на Дневен център за деца с увреждания).

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини