Швейцария затегна ограниченията заради коронавируса, за да облекчи болниците

От понеделник хората в Швейцария ще трябва да удостоверяват, че са ваксинирани срещу Ковид-19, изкарали са инфекциозното заболяване или не са заразени с коронавируса, който го причинява, за да имат достъп до закрити пространства като ресторанти. Това съобщи днес правителството, предаде Ройтерс.

Швейцарските власти обмислят евентуалното налагане на ограничения за пътуванията в опит да овладеят четвъртата коронавирусна вълна, която постави болниците в трудно положение.

"Положението остава нестабилно при повече от 3500 нови случаи днес" каза здравният министър Ален Берсе. Алтернативата е "да затворим всичко", предупреди той и обеща правителството да направи "всичко по своите сили, за да избегнем това".

Миналата седмица швейцарските власти бяха подложени на критики заради затягането на мерките, което ще трае да януари догодина. Започнаха дебати дали така не се нарушават индивидуалните свободи. Тогава правителството отговори, че натискът върху болниците е голям, като се налага отлагането на операции, и добави, че равнището на ваксинация не е достатъчно високо.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини