ИТН, ДБ и ИБГНИ се обединиха срещу ГЕРБ, БСП и ДПС

След като парламентарните групи на ИТН, ДБ и ИБГНИ напуснаха пленарна зала, депутатите от трите формации дадоха съвместен брифинг в НС. Те заявиха, че ГЕРБ, БСП и ДПС използват актуализацията на бюджета на НЗОК като "спирачка" за започването на съдебната реформа.

"В момента ГЕРБ, БСП и ДПС правят разходи за пари, които ги няма", заяви Тошко Йорданов от ИТН. Той заяви, че трите партии са напуснали залата, за да намерят начин да ги спрат.

"Това е все едно да Ви дойдат в къщата, да ви вземат парите и после да ви питат защо не може да си нахраните децата", заяви той. Според него по този начин ще се блокира следващият кабинет.

"Вътре се обсъжда бюджет без числа", заяви Мая Манолова от ИБГНИ. Тя коментира, че бюджетът на НЗОК се използва като "спирачка", за да блокират законите, с които започва съдебната реформа.

Тя коментира, че са гласувани взаимно противоречащи си предложения. "Това се прави на инат. Това се прави абсолютно нарочно... за да продължат тези, които са вътре, да спрат съдебната реформа".

Христо Иванов от ДБ заяви, че трите партии ще направят всичко възможно, за да бъдат приети законопроектите за съдебната власт, които предвиждат преместването на Бюрото за защита на свидетелите в правосъдното министерство, закриването на специализираното правосъдие, както и промяна в закона за НСО.

Той определи поведението на ГЕРБ, ДПС и БСП като "извиване на ръце".

Източник: offnews

Видеа по темата

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Та
    Ташак
    2 -3
    17:27, 10 сеп 2021
    Мамицатави крадлива заради вас народа го докарахте до просешка тояга мислите само за себе си трябва всички ви до един за ръчичка и във затвора до живот Белене
  • 2
    Ха
    Хахаха
    3 -3
    20:57, 10 сеп 2021
    Радев и спонсорите им Божков и Цветан Василев така са им наредили! Видяха,че изъреат кокала. Че сами се прецакаха. Ей тия три партии са най-големите боклуци!
  • 3
    Те
    театър
    1 0
    16:20, 11 сеп 2021
    след театъра, по-скоро цирк, който разиграват месеци наред, как още имат очи и надежда за народна подкрепа
Последни новини