Баща и двете му деца загинаха при тежка катастрофа с ТИР

Мъж /33 г./ и двете му деца - 5-годишно момиченце и 8-годишно момченце, са загинали на място, след като тир се е ударил в лекия автомобил "Волво", в който са пътували. Инцидентът е станал в Айтос около 21.20 часа снощи. Това съобщи Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас.

Загиналите са от село Речица. С тях, в лекия автомобил на предната дясна седалка е пътувала съпругата /32 г./ на водача и майка на децата. Тя е откарана в УМБАЛ - Бургас, където е прегледана, но отказала хоспитализация.

В бургаската болница е откаран и 17-годишен младеж от айтоското село Пещерско, който най-вероятно е бил пешеходец. Той е настанен в отделение "Реанимация", с опасност за живота. В същото отделение е настанен и водачът на товарния автомобил, който получил политравматизъм, фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница.

От полицията в Бургас информираха, че тежкото пътно-транспортно произшествие е станало на улица "Хаджи Димитър" срещу сградата на Държавното горско лесничейство в Айтос. Там, в условията на десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос, товарният автомобил с полуремарке, управляван от 35-годишен бургазлия, поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и възникнала техническа неизправност не могъл да спре своевременно и блъснал странично лекия автомобил, движещ се към Провадия. Вследствие инерцията на удара, двете моторни превозни средства се блъскат в мантинела и в близко разположени дървета в крайпътна градина.

От водача на товарния автомобил са взети проби за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Айтос

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини