Доц. Мангъров: Ваксинираният пациент на Инфекциозна почина в ''Токуда''

"Кой всъщност лъже и защо ли лъже така? Последният ваксиниран пациент, който беше лекуван в Инфекциозна болница, почина преди 3 дни в реанимацията на болница "Токуда".

Това написа инфекционистът доц. Атанас Мангъров във фейсбук, в коментар по спора имала ли е Инфекциозна болница починал, който е бил ваксиниран срещу коронавирус, и лежали ли са имунизирани срещу вируса в  болницата.

По-рано днес bTV публикува опровержение от директора на лечебното заведение проф. Татяна Червенякова, в което тя твърди, че в Инфекциозна болница не е умирал ваксиниран срещу коронавирус пациент. Тя казва още, че в момента в COVID отделението има само един ваксиниран и той е придружител на пациент с тежка форма COVID -19, който не е имунизиран.

Проф. Червенякова направи коментара си, след като в дискусия по bTV "за" и "против" ковид ваксините доцентът обяви, че в момента в болницата има един ваксиниран пациент, както и че има починали - в множествено число! - които са били имунизирани срещу коронавирус. В поста си от днес той вече говори само за един пациент и то починал в друга болница:

"Проф. Червенякова много добре знае, защото - за голямо съжаление - човекът, когото и двамата познавахме, беше съпруг на нейна близка сътрудничка. Инфекциозна болница имаше реанимация, но сега няма. Заслугата е до голяма степен и нейна. Ако професорката или някой иска сведения за други ваксинирани лекувани в клиниката, да заповяда в нея. Друг ваксиниран с две дози лежа повече от 20 дни на кислород и беше изписан в началото на седмицата", написа инфекционистът.

OFFNews потърси коментар от проф. Червенякова и от лечебното заведение, където по думите на доц. Мангъров е починал ваксинираният пациент от Инфекциозна болница, но до момента няма отговор.

Официални данни за броя заразени и лекувани в болница сред ваксинираните у нас няма. По думите на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев 98% от приетите за лечение болни с коронавирус са неваксинирани.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ма
    Мангърдърдъров...
    4 -14
    16:08, 14 сеп 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Ви
    ВИОЛЕТА
    11 -7
    16:17, 14 сеп 2021
    Много лъжи този кунчев я го махайте от там
    • Те
      Теменуга
      2 -4
      19:40, 14 сеп 2021
      Вили, научи поне името и тогава коментирай. Става въпрос не за Кунчев, а за Мангъров
  • 3
    !?
    !?
    14 -3
    16:24, 14 сеп 2021
    Нали в демокрацията живеем? Личен избор е на всеки дали ще се ваксинира или не!
  • 4
    Човекът каза че в хасковската болница лежат болни, които са били ваксинирани и повече неваксинирани пациенти, но няма нито един който е преболедувал.
Последни новини