Лъчезар Томов: Отварянето на училищата ще доведе до рязък скок на случаите на COVID-19

Как ще се развие четвъртата вълна на COVID-19 у нас?

„Когато човек се разболее преди цикълът да е завършен е различно. Една доза от ваксината не е достатъчна, за да ни предпази от сериозни варианти като Делта и Алфа”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” математикът Лъчезар Томов.

„Вирусът не избира само пълнолетните. В тази връзка аз съм против да се говори за ваксинирани само сред пълнолетните. От всички хора в страната ние имаме 16-17% ваксинирани”, каза Томов.

 По неговите думи един човек вече заразява между 7 и 9 души.

„Това е напълно различен вирус. Ако той влезе в една къща – вече ще зарази всички там”.

Според математикът отварянето на училищата ще доведе до рязък скок.

„Първо има инкубационен период, който ще бъде последван от настинка. Можем да видим 40% позитивни тестове. Случаите могат да са около 4-5 хиляди, заради процеса на тестването. Ако го правим както трябва, то позитивните могат да бъдат и много повече”, каза математикът.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    56
    5678
    8 -2
    08:48, 15 сеп 2021
    Поредния глупак решил да си направи евтина реклама!!!!
  • 2
    Да
    Да
    7 -2
    09:04, 15 сеп 2021
    Лъчо мозъка пак изплува .Тоя е яко платено НПО де що има пари за усвояване се е одупил а всъщност даже не е математик а физик ама глупендарите продължават да му дават поле на изява.Учил се да предсказва от дедо си на боб и леща и финикийски знаци
  • 3
    Са
    Са
    1 -3
    11:00, 15 сеп 2021
    Това са игрите на Радев и служебния кабинет! Следващата седмица като се вдигнат още процентите и ще затворят училищата и хората по къщите им, за да може тази гадина, която все още се води президент да ни управлява както му се иска. Всичко е изкопирал едно към едно от Бойковото управление и същите хора продължават да ни плашат от екрана и да заливат медиите с апокалиптични картини и батални сцени!
  • 4
    ××
    × ×
    5 -1
    11:14, 15 сеп 2021
    Бесни са, че малоумната им ваксинация не върви.
  • 5
    Ка
    Как
    4 -1
    12:36, 15 сеп 2021
    В днешно време , икономисти , математици , счетоводители и некви червей станаха специалисти по зарази. Хасково.Нет и подобни да вземат да си прегледат статийте, ако човек без образувание почне да ви говори за инфлация , бизнес и политика не бихте го показали. На какво основание показвате този господин и гонпредставяте като човек който разбира от епидемия и виросология. Отново Х.Нет и новинарските екипи правят абсолютно нищо и продължават да всяват паника. Срам
Последни новини