Наградиха с почетни грамоти доброволците ДФ "Асеневци" (снимки)

Изображение 1 от 6

    Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев изненада членовете на Доброволно формирование "Асеневци" със специални почетни грамоти.

    Повод за инициативата бе активното участие на асеновградските доброволци в потушаването на горския пожар край Нареченски бани и Югово.

    Почетните грамоти бяха връчени "за доброволческия труд, за безрезервната всеотдайност при оказване на активно съдействие и помощ" за овладяването на огъня.

    "За безкористната и професионална отговорност в борбата срещу огнената стихия.

    За съпричастността и отдадените часове при осъществяването на каузата за спасяване на Родопите.

    Приемете най-искрените ми благодарности! Продължавайте да вършите добрини! Бъдете здрави и благословени!", казва в грамотите кметът Грудев.

    "Искам да благодаря на момчетата и момичетата за отзивчивостта и активното участие в мероприятията по гасенето на пожара. Никак не е лесно да участваш в такова нещо.

    Изискват се доста качества, добра подготовка и специална екипировка и не на последно място - работа в екип.

    Пожарът беше изключително труден за овладяване. Теренът беше доста тежък, понеже там придвижването беше изцяло пеша. Участъкът е стръмен и хлъзгав.

    Доста изненади се получаваха - пред теб се ограничи, а зад теб започва да гори", разказа от първо лице ръководителят на Доброволно формирование "Асеневци" Димитър Желязков.

    В заключение той добави, че вода се е осигурявала с водонска от Нареченски бани, както и от специализираните високопроходими пожарни автомобили, докъдето са успели да достигнат нагоре в планината.

    Отделно припомни, че два хеликоптера също се включиха в гасенето.

    Предимно се е използвал ръчен труд - копаели са се просеки за ограничаване на пожара.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини