Доброволно формирование "Асеневци" в съвместно учение с доброволци от Рудозем и Велинград (снимки)

Изображение 1 от 6

    Доброволците от доброволно формирование „Асеневци“ към община Асеновград съвместно с такива организации от Рудозем и Велинград преминаха тридневно специализирано обучение по Програма 5: „Теоретична и практическа подготовка на доброволци за реакция при наводнения и последващи кризи“ по проект „Организиране на мероприятия за подготовка и обучение на населението при наводнения и последващи кризи“ в УЦ на Изпълнител по проекта е Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) в село Бошуля, област Пазарджик.

    Участие в обучението взеха 90% от доброволците на асеновградското доброволно формирование.

    Теоретичната част беше насочена към правните основи на защитата при бедствия и мерките за предотвратяване или намаляване на риска от наводнения и за защита на населението.

    Практическите занятия, в които доброволците участваха, целяха придобиване на първоначални умения за различни действия. А именно: при аварийни ситуации и дейности на спасителните екипи при наводнения, свързани с хидротехнически съоръжения; действие на спасителния екип при спасителни операции при наводнения; издирване и спасяване на хора при наводнения в градска среда; действие на доброволното формирование при издирване и спасяване на хора при наводнение в бързо течащи води; действие на спасителния екип след оттегляне на водата от наводнение.

    Ръководителите на обучението благодариха на всички доброволци за активното участие и проявеното чувство на отговорност, тръгвайки по пътя на доброволчеството.

    От своя страна, доброволците изразиха задоволство от възможността да участват в обучението и заявиха, че се надяват за в бъдеще такива мероприятия да се провеждат по-често.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини