ДФ "Асеневци" в съвместно обучение с доброволци от Румъния

    Доброволци от Доброволно формирование „АСЕНЕВЦИ“,  град Асеновград съвместно с доброволци от доброволните формирования към общините Чавдар, Златица и Столична община участваха в съвместно обучение на български и румънски доброволци в учебен център в с. Белица, общ. Тутракан, обл. Силистра за овладяване на бедствия.

    Обучението се проведе  във връзка с изпълнение на проект ROBG 332 „JOINT VOLUNTEERING FOR A SAVER LIVE” /Съвместно доброволчество за по-добър живот/.

    Организатори на обучението бяха Националната асоциация на доброволците в Република България, ГДПБЗН и сродни организации от Република Румъния.

    Освен доброволците от българска страна участие взеха и доброволци от Румъния.

    Учебните модули включваха - осъществяване на трансгранично сътрудничество в борбата с последствията от бедствия; оповестяване за необходимостта от преминаване на границата за осъществяване на намеса/участие в извънредни ситуации в трансграничната зона; гасене на пожари - основни уреди и съоръжения за гасене на пожари; изграждане на шлангови линии и гасене на пожари в различни условия – практическа работа; оперативна защита при наводнения; изграждане и укрепване на диги и защитни съоръжения; видове възли, използвани при спасителните дейности.   спасителни и неотложни възстановителни работи при наводнения; евакуация на търпящи бедствие при наводнения; мерки за безопасност; търсене и спасяване на пострадали; основни методи и начини за търсене и спасяване на пострадали при срутвания. уреди и съоръжения; търсене и спасяване на пострадали при срутвания. мерки за безопасност.

    За участието в обучението доброволците получиха сертификати.

    Проведеното обучение спомогна за повишаване на теоретическата и практическата подготовка на доброволците, обменени бяха  полезни практики от участие на доброволците в дейности по ограничаване на бедствия.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини