В ИТН се заговори за "широк компромис"

В "Има такъв народ" вече се говори за евентуални нови имена в името на това, "което може да бъде широк компромис, за да има правителство". Това заяви в студиото на NOVA Любомир Каримански, депутат от ИТН и председател на бюджетанат комисия в 46-тия парламент.

"Рано е за имена. Профилите са ясни - хора, които умеят да водят преговори, диалогични. Не е задължително да са завършили Харвард, но да имат образование", очерта профила Каримански и обеща изненади с намирането на решения.

"Анализираме резултатите, даваме си сметка къде са грешките. Ние сме млада партия, нямаме опита, който имат другите партии", каза той по повод последното социологическо проучване, което поставя партията на Слави Трифонов на четвърто място.

И Каримански заяви увереност, че диалог с "Продължаваме промяната" ще има, но засега той не знае да има планувани срещи. Вероятно е да се срещнат, но трябва първо да се види какво ще включат в програмата си двамата бивши служебни министри. Той подчерта, че за да се разберат с "Продължаваме промяната", двете партии трябва "да стъпят на фундамент" и обясни тезата, че не трябва да се сменя просто лъскавата опаковка на старото съдържание.

"Може би ще се разберем в 47-ото Народно събрание", заяви Каримански и като пример даде конструктивната си работа в предишния парламент с министъра на финансите Асен Василев по актуализация на бюджета.

След изборите Каримански се вижда по-скоро в регулаторни органи, отколкото като министър, макар и да допълни, "но защо не и в правителството".

От ИТН не смятат, че има нужна от антиинфлационни кризисни мерки, както и нямат намерение да предлагат увеличение на данъците. Според Каримански пари могат да се намерят с пресичане на корупционните практики, а като пример даде "златна лаборатория" до "златния гьол". Тази лаборатория държи монопол върху проверките на товари с храни, идващи от Турция. "И може да поиска да провери последната ягодка в дъното на камиона", посочи Каримаски и допълни, че по време на разтоварването се трупат парите кеш.

Също така обясни и че проверките и мониторинга на обществените поръчки се съсредоточава върху резултата, а трябва да се погледне и в самия начин на формирането на критериите за тези обществени поръчки.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини