COVID-19 се завръща в Дания и Норвегия след разхлабване на мерките

Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Дания и Норвегия нарасна значително през последните седмици, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА. Това се случва непосредствено след разхлабване на противоепидемичните мерки в двете държави.

Датските здравни власти съобщават, че са регистрирали увеличение със 73% на случаите на заразяване с COVID-19 през първите две седмици на този месец. В Норвегия броят на хората, дали положителна проба за коронавирус, се е увеличил с 53 на сто за една седмица.

Въпреки това броят на хората, които имат нужда от болнична помощ, е малък както в Норвегия, така и в Дания.

Дания и Норвегия отмениха повечето от ограниченията, който действаха там, преди няколко седмици. Отменено беше задължението за носене на предпазна маска, както и изискването за представяне на зелен паспорт при посещение на ресторанти и музеи.

В Норвегия около 87% от пълнолетните вече са напълно ваксинирани срещу COVID-19, отбелязва ДПА.

Въпреки увеличаването на броя на заразените норвежкото правителство реши за момента да не въвежда ограничения на национално ниво.

В Дания от сряда бяха регистрирани 1847 нови случая на заразяване с коронавирус, а 212 души бяха приети в болница заради усложнения. Общо 75% от датчаните са напълно ваксинирани срещу заболяването.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бе
    безкрайно театро
    8 -4
    11:25, 29 окт 2021
    Предстои на скандинавските овце да им нахакат още 20 дози в следващите десетина години.
    • Уи
      Уиш
      0 0
      21:26, 31 окт 2021
      Нищо подобно не им предстои на "скандинавските овце" в следващите десетина години, че и повече...
Последни новини