Тленните останки на загиналите в Охридското езеро пристигнаха на родна земя

Самолетът на военновъздушните сили, превозващ тленните останки на 15-те загинали български граждани във водите на Охридското езеро българи, се приземи на летище София тази нощ към 2.00 часа.
Машината бе посрещната лично от министъра на отбраната Николай Младенов, предаде БГНЕС.

Часове по-рано около 20.40 на летище София се приземи правителственият самолет с близките и роднините на загиналите, които трябваше повторно да ги идентифицират в „Съдебна медицина“ в столицата на Македония Скопие.

Самолетът беше посрещнат от министъра на външните работи Румяна Желева. Тя съобщи, че кметовете на общините, от които са загиналите са се договорили траурната церемония да се извърши на 9 септември от 9 часа в Пирдоп.

В ранния следобед в 13.30 часа вчера близките и роднините на загиналите заминаха за Скопие, за да идентифицират близките си след потъването на кораба „Илинден“ на 5 септември във водите на Охридското езеро.

Там те са се срещнали и със зам. главния прокурор Камен Ситнилски, който е обещал да се направи всичко, за да се установят виновните за този изключителен трагичен инцидент. Ситнилски се е срещал и с главния прокурор на Македония по случая.

Източник: tvoeto.info

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини