Франция регистрира нов дневен рекорд - над 270 хиляди новозаразени

Франция регистрира нов дневен рекорд от 271 686 нови случая на COVID-19 в момент, когато вариантът Омикрон се разпространява в цялата страна, увеличавайки натиска върху болничния персонал и заплашвайки да прекъсне транспортните връзки, учебните занятия и други услуги, предаде Асошиейтед прес.

Френското правителство се опитва да избегне нов вреден за икономиката локдаун и вместо това се стреми да прокара закона за ваксинационния паспорт през парламента с надеждата, че той ще е достатъчен, за да се защитят болниците.

Но отчитайки най-високите в Европа дневни показатели на новите случаи след седмици на рекордни стойности, Франция е изправена пред все по-големи предизвикателства. Средният показател на дневния брой на новозаразените в страната се увеличи повече от два пъти само за седмица, като заболеваемостта достигна над 1671 на 100 хиляди жители през изминалата седмица.

Междувременно Великобритания отчете днес рекорд от 218 274 новозаразени, а Германия - 30 561.

Повече от 20 хиляди души във Франция са приети в болници с COVID-19, показател, който се покачва трайно в продължение на седмици, но не и толкова рязко, колкото заболеваемостта.

Пациентите с COVID-19 запълват повече от 72 процента от интензивните отделения във Франция, а някога възхваляваната й здравна система отново показва признаци, че достига предела на възможностите си. Повечето пациенти с COVID-19 в интензивните отделения не са ваксинирани, макар че 77 процента от населението е с поставени най-малко две дози ваксина.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини