Няма да има повече локдауни и затваряне на училища, заяви Байдън

Съединените щати нямат намерение да се връщат към практиката на локдауни и затваряне на училища заради разпространението на варианта Омикрон на новия коронавирус, заяви на пресконференция в Белия дом президентът Джо Байдън, цитиран от информационните агенции.

Байдън каза, че Омикрон не е причина за паника, но призна, че е трябвало по-рано да се засили кампанията по тестване за COVID-19.

Американският президент даде в сряда пресконференция в Белия дом по повод една година от встъпването си в длъжност. Във връзка с пандемията той заяви, че "САЩ са в по-добро положение в сравнение с досега, очевидно по-добро, отколкото преди година".

"Нямаме намерение да се връщаме към локдауните. Нямаме намерение да се връщаме към затваряне на училища. Училищата трябва да бъдат отворени", заяви американският президент и напомни, че властите са заделили 130 милиарда долара за мерки за борба с разпространението на новия коронавирус в училищата, които им позволяват да останат отворени.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ка
    Кака Петя
    3 0
    08:11, 20 яну 2022
    Каквото кажи чичо Сам и ние повтаряме като папагали.
  • 2
    И
    И
    2 0
    12:36, 20 яну 2022
    Масова истерия и заблуда 2 години, и накрая ще се разбере че извънземни има.
  • 3
    Ха
    Хасковлия
    2 0
    13:01, 20 яну 2022
    Тия странно обръщат палачинката. Вчера Б.Джонсън каза същите неща за UK. Нещо става, ама ще видим какво, защо и докога. Значи досега тая частна СЗО не виждаше проблем с тия зелени документчета и изведнъж й просветна? Вчера чета, че пак тая СЗО не препоръчва бустерна доза за здрави хора, след като с нейна благословия с бустерите им бяха обвързани със зелените хартии. Въобще тотално разнопосочни послания от началото та операция Ковид. Неслучайно.
Последни новини