Снегът дойде, стотици машини чистят в София и Перник

Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ "Хемус" в участъка от София до Ботевград, в посока Ботевград, е ограничено поради снегопочистване на пътната настилка, съобщиха от пресцентъра на Агенцията
"Пътна инфраструктура".

Трафикът се регулира от пътна полиция

В София продължават обработките със смеси срещу заледяване на трасетата на градския транспорт, стръмни участъци, основни улици в кварталите във всички 24 райони на Столичната община, съобщиха от пресцентъра на
Общината. Общо 170 снегопочистващи машини към момента изпълняват обработки.

Фирмите, ангажирани с почистването на града, извършват обработки и на общински пътища и Южната дъга на Околовръстен път. Почистват се и пътища в с. Плана, с. Железница, с. Пасарел, с. Бистрица в район "Панчарево".
Временно се затварят за почистване на снега планинските пътища в Природен парк "Витоша" - "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златните мостове".

Ще бъде извършено избутване на снежна маса и опесъчаване.

Контролът на дейностите по снегопочистването се извършва от екипи на Столичния инспекторат.

Към момента градският транспорт се движи при зимни условия и изпълнява своите маршрути.

Прогнозите са за продължаващи валежи и вятър, а температурите ще продължат да се понижават.

От Столичната община отново напомнят на водачите на автомобили да използват превозните средства, оборудвани за движение при зимни условия и да шофират, спазвайки дистанция и със съобразена скорост.

Информацията за зимната обстановка в София е към 7:00 часа

Четиридесет и пет машини почистват републиканските пътища в Пернишка област, съобщи на БТА Емилия Ваклинова - директор на Областното пътно управление. По думите й пътищата в региона са проходими при зимни условия, магистрала "Струма" е почистена до асфалт. Снежната покривка в региона е 7-8 см.

От 4:30 ч. сутринта се почистват градските пътни артерии и четвъртокласната пътна мрежа в община Перник, съобщи Николай Петров - главен експерт в общинската администрация. Пет машини са ангажирани по градските улици, десет по четвъртокласната пътна мрежа. "Проблемът е, че непрекъснато вали, а от дърветата пада сняг.

Досега имаше "шофьорска зима", но днешната обстановка е предпоставка за пътнотранспортни произшествия", коментира Петров. От общината призовават водачите да карат с повишено внимание.

Образували са се преспи в района на село Големо Бучино, Радуй и Расник, каза още Петров.

И на прохода "Шипка" заваля сняг тази сутрин. Пътните настилки са частично заледени и обработени, видимостта е добра, а температурите отрицателни - 5 градуса.

Отрицателни са температурите и на прохода „Република“  - минус 2 градуса. Времето е облачно, а пътните настилки са частично заледени и обработени, движението е без ограничения, съобщи Денчо Денев, дежурен в Областно пътно управление – Стара Загора. 

Във високите части на областта - град Шипка, Павел баня,Гурково, Мъглиж и село Ягода също вали сняг сутринта. Има заледени и обработени пътни участъци. Температурата варира от -2 до -1 градус. 

На АМ "Тракия" и "Марица" времето е облачно и пътните настилки са сухи, видимостта е добра. 

Очакват се по-обилни валежи по високите части на областта и цялата техника на ОПУ е налична, каза още дежурният.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини