Асен Василев: Ако господин Карадайъ прочете малко по-нататък в Конституцията...

Много ключово е за България да има механизъм за защита на индустрията и банките при налагане на санкции като тези от списъка "Магнитски". Това заяви в кулоарите на парламента вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

Той потвърди, че се готви законопроект в тази посока. С него ще се развие заложеното в решение 441 на Министерския съвет /МС/ от миналото лято относно списъка на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкции на други държави. Василев обясни, че целта е да се анализира ефектът на санкциите.

По-рано в пленарната зала лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отправи критика към правителството за подготвяния законопроект. В тази връзка Василев каза: Ако господин Карадайъ прочете малко по-нататък в Конституцията, ще види, че МС има не само право, но и задължение да управлява държавната собственост като добър стопанин.

На въпрос кога "Продължаваме Промяната" ще стане партия, Василев отговори, че ангажиментите са много и не е имало време да се мисли в тази посока.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ха
    Хаха
    9 -4
    21:51, 4 фев 2022
    Той мустито може ли да чете?
  • 2
    Ев
    Евреин
    6 -1
    16:07, 5 фев 2022
    Асене, той български език не знае,не че и турския разбира,ти го караш да чете Конституция!!
  • 3
    Мн
    Мнение
    3 0
    21:53, 5 фев 2022
    Долен нагъл и мръсен човек !

Още новини

Последни новини