Facebook забранява рекламата на руски медии в целия свят

Facebook на Meta Platform Inc. забрани държавните медии от Русия да рекламират и да си осигуряват приходи от платформата за социални медии "навсякъде по света".

"Продължаваме също да прилагаме етикети към допълнителни руски държавни медии. Тези промени вече започнаха да се прилагат и ще продължат през уикенда", туитира Натаниел Глайхер, ръководител на политиката за сигурност на компанията. 

Междувременно Twitter спря "реклами в Украйна и Русия, за да гарантира, че критичната информация за обществената безопасност е повишена и рекламите не я отклоняват".

Също така разглежда потенциални случаи на манипулация и "неавтентично поведение" и предприема "принудителни действия" срещу "фалшиво или подвеждащо изобразяване" на събития.

Русия по-рано ограничи достъпа до Facebook заради ограниченията, наложени от Facebook на руските медии, съобщи Федералната служба за надзор на комуникациите, информационните технологии и средствата за масова информация "Роскомнадзор". Този ход идва, след като платформата за социални медии ограничи официалните акаунти на няколко руски медии.

"Роскомнадзор" заяви, че е поискал от Facebook да премахне ограниченията и да обясни причината за въвеждането им, но "са пренебрегнали исканията".

Агенцията посочва, че "Главната прокуратура, съгласувано с Министерството на външните работи, е решила да признае социалната мрежа Facebook за замесена в нарушаване на основните човешки права и свободи, както и правата и свободите на руските граждани" и частично ограничава достъпа до платформата "в съответствие със закона".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини