Русия смята за предател свой бивш външен министър

Бившият пръв дипломат на Русия Андрей Козирев винаги е бил асоцииран с предателство в средите на външното министерство в Москва, предаде ТАСС, като се позова на източник от ведомството.

Във вторник Козирев - външен министър от октомври 1990 до януари 1996 г. по времето на Борис Елцин - отправи чрез "Туитър" призив към руските дипломати да напускат постовете си и да не подкрепят "специалната военна операция" срещу Украйна, пише руската държавна информационна агенция.

Източникът казва, че за двайсетте години от въвеждането на Деня на дипломата екипът на министерството никога не е поздравявал бившия си шеф, защото името му е станало нарицателно за "козиревщина и синоним на предателство".  Приемникът му на поста Евгений Примаков бил сварил министерството "в критично състояние".

Андрей Козирев отдавна живее в чужбина и отдавна се занимава с "антируска подривна работа". Той е получил за това своята награда и "върху неговите трийсет сребърника се е натрупала лихва", твърди източникът на руската държавна агенция.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини