Асеновград чества 3-ти март (снимки)

    Kметът на Асеновград доктор Христо Грудев поднесе венец на гроба на  прапоршчик Вишняков в двора на храм "Свети Димитър" днес, на 3-ти март, когато България чества годишнината от своето Освобождение от османско иго.

    Молебен за мир бе отслужен от асеновградски свещеници по инициатива на Пловдивската епархия и на пловдивския митрополит Николай, последвана от панихида в памет на загиналите герои. 

    Венци и цветя пред паметника на Георгий Василиевич Вишняков положиха и народни представители, общински съветници, свещеници, общественици, граждани.

    Пред Народно читалище "Родолюбие" последва слово на кмета доктор Грудев.

    „Преди 144 години българите постигат своя най-голям идеал - свободата на България, оживява най-смелият им сън, в който победното знаме се издига над святото отечество.

    В този тържествен ден, в който възкръсва силният и непобедим героичен дух, нека покажем, че мирът е отговорност, която ние, българите, поехме като светиня, трябва да опазим като национална ценност и да предадем като светъл идеал. Да бъдем!

    Честит празник, скъпи сънародници! ” – с тези думи кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев се обърна към своите съграждани по повод Националния празник на България.

    В чест на националния празник на България под звуците на химна бе издигнато и българското знаме, а всички присъстващи бяха вперили поглед във флага, застинали и потънали в патриотични мисли.

    Финалът на празничната програма за 3-ти март в Асеновград бе поставен от концерт с изпълнения на Професионална формация „Етноритъм” и народната певица Петя Панева – победител в музикалното предаване „Гласът на България”.

    По повод годишнината от освобождението на страната ни от турско робство, музейните сгради на Асеновград днес са с вход свободен, а  на центъра бяха раздадени 100 броя трибагреници на гражданите.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини