Приеха Украйна в Съвместния център на НАТО за върхови технологии за киберотбрана

Украйна ще бъде участник в Съвместния център на НАТО за върхови технологии за киберотбрана.

Тази седмица се проведе заседание на Управителния комитет на Съвместния център за върхови технологии за киберотбрана на НАТО (CCDCOE), се посочва в съобщението на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

Представители на 27 страни спонсори като част от управителния комитет единодушно гласуваха за приемането на Украйна в  центърa като сътрудник.

"Участието на Украйна в работата на Центъра ще засили обмена на киберопит с други участващи страни. Украйна може да сподели ценен опит от първа ръка с някои от противниците в областта на киберсигурността, който може да се използва за по-нататъшни изследвания, образование и обучение“, каза директорът на Съвместния център за върхови технологии за киберотбрана на НАТО полковник Яак Тариен.

Този център на НАТО е акредитиран от Алианса център за киберинформация, изследователски център и орган за обучение и обучение за специалисти по киберсигурност. Международната военна организация със седалище в Талин е фокусирана върху провеждането на интердисциплинарни приложни изследвания, консултиране, обучение и обучение на специалисти в областта на киберсигурността.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини