Шегички и реплики в парламента за неявяването на Кирил Петков на блиц контрола на 1 април

Народните представители се пошегуваха по случай 1 април, но и леко се скараха за това, че премиерът Кирил Петков, вицепремиера и финансов министър Асен Василев, както и по-голяма част от изпълнителната власт ги няма за блиц контрола.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че разбира, че може би премиерът Кирил Петков смята, че днес, 1 април е професионалният му празник и има право да празнува, но той заедно с народните представители щели да го отпразнуват заедно, ако бил дошъл за днешния блиц контрол.

На блиц контрола в парламента са само вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, както и вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов.

"Аз си купих вратовръзка "Байдън" в чест на празника", пошегува се Цонев.

Той предложи блиц контролът да се провежда задължително в присъствието на премиера и всички вицепремиери. Цонев настоя още блиц контролът да бъде следващата седмица в петък, а не да се провежда "осакатен блиц контрол".

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов каза, че не знае какви са неотложните ангажименти на премиера Кирил Петков да не дойде на блиц контрола в парламента, не знае и как държавата се грижи за българските моряци от кораба "Царевна" в Мариупол.

Костадинов се възмути от скриването на премира, това не му правело чест.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви, че опозицията проявява интерес към Кирил Петков и Асен Василев, но тях ги нямало и сега трябвало да задават въпроси към Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. Нинова не е хвърляла бомби като първите двама. По-неотложен ангажимент от това да отидеш при началниците си не можеш да имаш. Ние сме им началници и имам чувството, че някои хора започват да се крият. Ако може да ги извикате да дойдат днес ще е най-добре, настоя Биков.

От БСП също взеха думата. Борислав Гуцанов изрази недоумение каква трагедия се разиграва с неприсъствието на Кирил Петков, като нападна ГЕРБ, че бившия премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов изобщо не е идвал в Народното събрание. Нека да бъдем коректни, народни представители сме, а не да правим седянка, призова Гуцанов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини