Асеновград отбеляза тържествено Деня на храбростта и българската армия

Изображение 1 от 6

  Асеновград отбеляза тържествено Деня на храбростта и българската армия - Гергьовден. Това е един от най-почитаните български празници.

  Пред Народно читалище „Родолюбие" в града се проведе ритуал на Военно формирование 24490 по издигане на националното знаме под звуците на химна на България.

  На церемонията присъстваха кметът на Асеновград доктор Христо Грудев, заместник-кметът по хуманитарни дейности инженер Петър Петров, председателят на Общински съвет Драгомир Георгиев, общински съветници, архиерейският наместник отец Йордан Георгиев, военнослужещи и ръководството на 4-ти артилерийски полк, както и десетки асеновградчани и гости.

  След края на официалния ритуал последва празничен концерт на фолклорен ансамбъл „Тракия”.

  Кметът на Асеновград доктор Грудев отправи поздравителен адрес към всички свои съграждани по повод празника:

  "Уважаеми военнослужещи,

  Скъпи съграждани,

  В историческия и народен календар на България има светли дати и празници, които ни зареждат с ново национално самочувствие, нови духовни сили и прилив на патриотизъм. Такъв празник за нас, българите, е 6-ти май - Денят на храбростта. Ден, в който почитаме Свети Георги Победоносец - олицетворение на храбростта и покровител на силните и смелите. 6-ти май е празник на Българската армия, чийто исторически път е осеян с много бойна слава. Честит празник на всички празнуващи днес! Приемете моите пожелания за здраве, лично щастие, увереност и силна воля във всяко ново начинание! Нека Свети Георги ни закриля и ни вдъхва смелост и увереност!", написа в страницата си във Facebook кметът Христо Грудев.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини