Кирил Петков изненадващо събра депутатите от ПП

Премиерът Кирил Петков с изненадващо посещение в сградата на Народното събрание. Министър-председателят разговаря с депутатите от „Продължаваме Промяната” в стаята на парламентарната група. 

„Исках да дам моята подкрепа към Мирослав Иванов. Искането за неговата оставка е абсолютно необосновано. Той е един от много свестните, много изпълнителни и прави всичко по правилата. За тази провокация беше хубаво да видя цялата си група и да покажем колко ни е важен той като наш депутат, да го подкрепим. И съм щастлив, че цялата група е много единна”, коментира Петков.

В дневния ред на Народното събрание днес е включено искането за предсрочно освобождаване на Мирослав Иванов от "Продължаваме Промяната" като заместник-председател на Народното събрание (НС). Искането е внесено от трите опозиционни партии в парламента - ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане". Според правилника на НС, предложението е прието, ако за него са гласували повече от половината от присъстващите народни представители.

Поводът за исканата оставка на Иванов е отнемането на думата на председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова миналия петък, 13 май. Тогава Десислава Атанасова и вицепремиерът Асен Василев влязоха в спор след декларация на ГЕРБ-СДС.

Според вносителите на проекторешението поведението на Мирослав Иванов е особено некоректно спрямо представители на трите опозиционни партии, но най-вече се проявява спрямо най-голямата опозиционна парламентарна група - на ГЕРБ-СДС и нейния председател. В мотивите за искането се посочва още "системно превишаване на права - налагане на наказание на народен представител без аргументи и отнемане на възможността на опозицията за изказване, както и системно неизпълнение на задължението - осигуряване на реда в пленарната зала и спазване на парламентарния правилник".

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    неумен каун
    0 0
    13:56, 19 май 2022
    Този от шарената дружина ще да е.

Още новини

Последни новини