Путин обяви незабавна частична военна мобилизация

Президентът на Русия Владимир Путин изненадващо обяви частична военна мобилизация, като завоалирано заплаши НАТО с ядрено оръжие. Освен това той обяви, че подкрепя вчерашните очевидно координирани призиви на окупационните власти в завзетите от руската армия територии на Украйна за провеждане още от петък на референдуми за присъединяване към Русия. "Нямаме морално право да изоставим тези хора", заяви Путин, сигнализирайки поредния кръг анексиране територия на чужда държава.

Съответният указ вече е подписан, мобилизационните дейности ще започнат от 21 септември, сряда, обяви той в телевизионно обръщение.

"Призивът за военна служба ще принадлежи само на онези граждани, които са в запаса, и преди всичко тези, които са служили във въоръжените сили, имат определени военни специалности и съответния опит", подчерта Путин.

Това е безпрецедентно решение за историята на Русия от края на Втората световна война насам.

Путин аргументира решението си не с войната в Украйна, а защото "Западът прекрачи всички граници в агресията си срещу Русия", която искал да унищожи.

Източник: в. Дневник

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химен
    6 -2
    22:50, 21 сеп 2022
    Започва задъхването ! Тез пияни мързелищини как се карат на война никой не знае . Все едно аз да ходя да се бия за Бойко Методиев Борисов - убиец и крадец български !
Последни новини