Ядрена заплаха, ако след седмица Украйна атакува окупираните си от Русия територии!

До седмица ще бъдат проведени референдуми в окупираните от Русия райони на Украйна Херсън, Запорoжие, Донецк и Луганск, резултата от тях е предварително ясен. Няма съмнение за резултата от гласуването, то ще бъде организирано по начин, който да гарантира присъединяването към Руската федерация. Очаквано Русия веднага ще ги признае и сама ще ги обяви, като част от територията си.

След като тези територии бъдат самообявени от Русия, като част от страната, всяка атака към тях ще бъде третирана като военна атака срещу границите на Русия. Следователно, за да ги защитят, те могат да предприемат безпрецедентната стъпка да използват ядрени оръжия за първи път от 75 години насам - казва Барънс преди месец.    "Ако Украйна успее да събере ресурси за настъпление и ако Украйна наистина успее, тогава трябва да приемем факта, че използването на ядрени оръжия ще бъде напълно в съответствие с руската военна доктрина, както я разбират руските политици и военни", заяви генералът.

Според руската доктрина ядрените оръжия могат да се използват в отговор на ядрена атака, както и в случай на друга агресия, която застрашава съществуването на държавата, и при нападения срещу критични обекти.

Експертите имат различни версии за това какво може да бъде целта на руски ядрен удар - от демонстративна детонация над морето до обстрел на Киев.

Въпреки това Барънс смята, че най-вероятният сценарий може да бъде удар срещу части на украинската армия в настъпление, което руските сили не могат да задържат по друг начин.

Тук изниква и въпроса как ще реагира запада? Дали кротко ще си трае, ако в Европа на територията на суверенна държава бъде използвано ядрено оръжие, което се квалифицира като оръжие за масово поразяване? Дали САЩ и европейските съюзници няма да дадат реципрочен отговор с което конфликта да стане глобален?

След обявяването на мобилизацията в Руската федерация тази сутрин от Владимир Путин, в която руския президент заяви  "Казвам на Запада, имаме много оръжия, които да използваме, това не е блъф". последваха и реакции от световната общност.

Първата реакция на решението на руския президент Путин за "частична мобилизация" дойде от Великобритания. Великобритания заяви в изявление, че заплахите на Путин трябва да бъдат взети на сериозно. Германският министър на икономиката Роберт Хабек нарече решението за мобилизация "още една лоша и грешна стъпка от Русия". Посланикът на САЩ в Украйна Бриджит Бринк заяви в официалния си профил в Twitter, че решението за мобилизиране на кликата е знак за "слабост", добавяйки: "Фалшивите референдуми и решението за мобилизация са признаци на провал на Русия. САЩ никога няма да признаят анексирането на украинската територия и ще продължат да стоят зад Украйна, без значение колко време ще отнеме."

Първо изявление от Украйна! Съветникът на Зеленски, Михайло Подоляк заяви в изявление в профила си в Twitter, че се позовава на " Руските намерения за 3-дневната война" и каза: "Какво постигна Русия на 210-ия ден от 3-дневната война;

1- Мобилизация
2- Затворени граници, блокирани банкови сметки
3 Лишаване от свобода за дезертьори

Всичко върви според плана ви, нали? Животът има голямо чувство за хумор."

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини