Samsung показва LCD телевизор с дебелина само 3,9 мм

С новата си разработка, носеща кодовото наименование Needle Slim, корейската компания поставя нов рекорд в изтъняването на телевизионната техника 

Корейският производител Samsung е направила публична демонстрация на най-тънкия до момента LCD телевизор в света, известен засега под кодовото наименование Needle Slim (в буквален превод "тънък като игла"), съобщава изданието AkihabaraNews. 

Новото устройство е с дебелина само 3,9 мм, което представлява нов световен рекорд, като се има предвид, че досегашните първенци в категорията "най-тънък телевизор" на компаниите JVC и Sony са с дебелина съответно 6,4 и 9,9 мм. В необикновено тънкия корпус конструкторите на Samsung са успели да поберат 40-инчов LCD панел със светодиодна подсветка, осигуряваща статичен контраст от 5000:1 и резолюция от 1920х1080 точки. Според официалната информация телевизорът поддържа и технологията за 120-херцово опресняване на картината.

Засега не се съобщава нищо за цената на новия телевизор и датата за евентуална пазарна поява на Needle Slim, но Samsung обещават дебютът да се състои в "най-скоро време".

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини