Руските атаки оставиха без ток и вода части от Киев, Днепро и Житомир

В резултат на сутрешната руска атака е повреден критичен инфраструктурен обект в Деснянски район на Киев, поради което има прекъсвания в електрозахранването на Троешчина и водоснабдителната система, която осигурява вода на левия бряг на столицата.

Това съобщиха от пресслужбата на ДТЕК Киевски електрически мрежи във Facebook.

Енергетиците правят обследване и полагат всички необходими усилия за възстановяване на електричеството на жителите на града в координация с местните власти и спасителните служби.

Компанията има разработен план за реакция при различни сценарии на вражески щети на ключови енергийни съоръжения в града. Това ще позволи на всички служители на енергетиката да действат координирано при критични ситуации и в най-кратък срок да възобновят подаването на ток в най-засегнатите населени места.

Днес руските нашественици атакуваха енергийни съоръжения в Житомир, Днепро и Киев. В тези райони на тези градове няма ток и вода.

В Житомир след сутрешната ракетна атака срещу съоръжение на енергоснабдяването градът остана без ток почти час, но се сега възобновява подаването на електроенергия, каза кметът Серхей Сухомлин.

Днес имаше три въздушни удара по енергийната инфраструктура на Житомир, съобщи той. Болниците работят на резервно захранване от генератори. Учебни занимания ще има, когато бъде отменена въздушната тревога, децата са в укритията.

По думите му в резултат на ракетната атака са ранени двама души, единият от които е в болница.

Русия атакува днес Киев от Ростовска област със стратегически бомбардировачи Х-101 и Х-555.

Това заяви в ефира на националния телемаратон Юрий Игнат, говорителят на командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна.

"Атакуват със стратегическа авиация - това са шест самолета, стратегически бомбардировачи-ракетоносци Х-101 и Х-555. Този път атакуваха от района на Ростов, по-близо до Украйна. Защото когато атакуват от Каспийско море, докато ракетата лети със скорост 900 км в час, то има възможност и бързо да се реагира, и хората да се укрият. В този случай имаше по-малко време, самолетите летяха по-близо и атакуваха различни райони", подчерта Игнат.

Той каза, че за съжаление, не могат да бъдат свалени 100% от пуснатите руски ракети.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини