Стотици овце се движат в кръг от 12 дни

В кошара във Вътрешна Монголия в Северен Китай стотици овце се движат неспокойно в кръг през последните 12 дни. Кадри от камери за наблюдение показват особената активност на голямо стадо, което се движи постоянно и равномерно в почти идеален кръг.

Някои овце могат да бъдат видени да наблюдават въртенето извън кръга, други понякога спират неподвижно по средата.

Китайската държавна медия People's Daily туитира видео от странния инцидент в сряда, съобщавайки, че овцете са в добро състояние и причината за странното им поведение все още не е известна.

Според собственичката на овцете, г-жа Мяо, представлението е започнало само с няколко овце, пише Metro. Само овцете в кошара номер 13 се държат по този начин от 34 кошари във фермата.

Овцете обикалят от 4 ноември. Някои предполагат, че листериозата, бактериално заболяване, често наричано "кръгова болест", може да е причина за поведението на овцете. Засегнатите животни първоначално проявяват анорексия, депресия и объркване. Ръководството на Merck посочва, че те „могат да се натикат в ъглите, да се облягат на неподвижни предмети или да се въртят спираловидно към засегнатата страна". Огнищата често се развиват от гнил или по-слаб силаж. Смъртта обаче обикновено настъпва при овцете и козите 24-48 часа след забелязването на симптомите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини