Депутатите се скараха заради Николай Павлов. Закани кой и за какво ще лежи в затвора

Кирил Петков обяви три обективни причини, заради които "Продължаваме промяната" няма да подкрепи кабинета на Николай Габровски, предложен от ГЕРБ.

Габровски е добър лекар, но някои министри - като Николай Павлов...", каза той. Има ли и други министри, препоръчани от същите хора, попита лидерът на ПП.

Втората причина: Част от документите, които главният прокурор държи за Бойко Борисов го прави зависим. "Докато Борисов управлява ГЕРБ, няма как да са независими, категоричен е Петков. Корупционните тайни правят правителството заложник на старите грехове, смятат от ПП.

Третата причина- да се въведе практика политиците да си спазват обещанията. Обещахме да не подкрепим кабинет на ГЕРБ и го изпълняваме, декларира той.

Думите му засегнаха ДПС, като Мустафа Карадайъ атакува, че Кирил Петков е излъгал с декларацията си да стане министър, нарушил Конституцията на страната, а прокуратурата отказала да го разследва.

Репликира и Делян Добрев от ГЕРБ, че "ако Николай Павлов е виновен за 1 милион, то и вие сте виновни. Според Добрев Кирил Петков е направил самопризнание, а и вчера получил от МВР писмо, в което се казва, че делата срещу Кирил Петков и Асен Василев са в Софийска градска прокуратура.

Ако Николай Павлов стане министър, вие ще лежите, закани се Делян Добрев.

"Пълна импотентност", отговори Петков.

Засегнатият Николай Павлов, предложен за министър на енергетиката, взе думата. "Преди година Кирил Петков и кръга му създадоха една гигантска лъжа как ръководството на "Булгаргаз" са ограничили азерския газ... за да влязат посредниците", отсече той. Павлов уточни, че "Булгаргаз" е разбит и в момента е на загуба 1 млн. лв.

"2/3 газ, получени от азерите, бяха на четири пъти по-висока цена. Надплатени бяха 178 млн. долара, покачи се и банковата гаранция с още 100 млн. долара, плюс допълнителни гаранции за "Булгаргаз", обяви Николай Павлов като обвинение към действията на кабинета Петков.

Изказването беше съпроводено с бурни и продължителни ръкопляскания от депутатите на ГЕРБ и ДПС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини