Принц Хари вярвал, че Даяна е фалшифицирала смъртта си

Принц Хари заяви, че е направил публично достояние разрива си с британското кралско семейство и е предприел медийна офанзива, за да се опита да помогне на монархията и да промени медиите, предаде Ройтерс.

В първото от поредица телевизионни интервюта, излъчено вчера преди представянето на мемоарите му, Хари обвини членовете на семейството си, че са си легнали с дявола - таблоидната преса, за да очернят него и съпругата му Меган и да подобрят собствената си репутация.

Той заяви за британската телевизия ITV, че е напуснал Великобритания със семейството си и е отишъл в Калифорния през 2020 г., "страхувайки се за живота ни", и заяви, че вече не може да познае баща си и по-големия си брат принц Уилям, престолонаследника.

"След много, много години лъжи, които бяха изречени за мен и семейството ми, идва момент, в който, връщайки се към отношенията между някои членове на семейството и таблоидната преса, тези някои членове решиха да си легнат с дявола... за да реабилитират имиджа си", каза той.

"В момента, в който това реабилитиране е в ущърб на другите, на мен, на другите членове на моето семейство, тогава тегля чертата", добави той. В течение на разговора почти не остава място за съмнение кои членова има предвид Хари

В интервюто за ITV Хари повтори и доразви обвиненията, които двамата с Меган отправиха, откакто се отказаха от кралските си задължения, че кралските особи и техните помощници не само не са ги защитили от враждебната и понякога расистка преса, но и активно са пускали истории за тях чрез анонимни източници.

Хари отхвърли обвинението, че той и съпругата му са обвинили кралското семейство в расизъм по време на интервюто си с Опра, твърдейки, че „британската преса каза това“.

На директен въпрос дали би описал разговорите, които се предполага, че са се състояли относно цвета на кожата на неговия и на сина на Меган Арчи, като расистки, Хари каза, че не би го направил. „Не бих го направил, тъй като не съм живял в това семейство“, каза той, добавяйки, че вместо това ще се позовава на коментарите като на доказателство за „несъзнателно пристрастие“.

По време на интервюто Хари разсъждава върху убеждението си от „много години“, че Даяна е фалшифицирала смъртта си, както и защо мащехата му Камила, кралицата Консорт, е смятана за „злодейката“. Желанието на Камила да се докарва пред британската преса я прави „опасна“ и ще има „трупове по улиците заради това“, смята Хари.

Запитан какво би си помислила майка му, принцеса Даяна, за разрива в отношенията с брат му, Хари каза: "Мисля, че тя би била натъжена от тази ситуация" и добави: "Вярвам, че тя би искала помирение. И се надявам, че това е постижимо."

На въпрос дали може да се завърне като пълноправен член на кралското семейство, Хари отсече: "Не виждам как това може да се случи".

Предстои да бъдат излъчени още две интервюта - с Майкъл Строн от Good Morning America в понеделник и Късното шоу на Стивън Колбърт по CBS в сряда.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини