Руски ракетен удар по жилищен блок в Днепър, убитите са 29, десетки в неизвестност

Броят на потвърдените жертви при руския ракетен удар по жилищен блок в източния украински град Днепър достигна 29, сред които едно дете. 73 души остават в неизвестност, предаде Ройтерс, като се позова на президента на Украйна Володимир Зеленски.

По време на обръщението си Зеленски се обърна и към руснаците на руски език. "Бих искал да се обърна към всички в Русия, които дори и сега не осъждат макар и с няколко думи този терор, въпреки че виждат и разбират всичко ясно. Вашето страхливо мълчание ще завърши само с това, че един ден тези терористи ще преследват и вас", предупреди той.

По-рано кметът на град Днепър Борис Филатов изрази опасения, че шансовете да бъдат открити живи хора под развалините вече са минимални.

"Нека Бог ни помогне да намерим (поне) неколцина от (хората в неизвестност). Мисля (обаче), че (убитите) ще са десетки", каза Филатов.

Жилищният блок бе поразен при вълната от руски ракетни удари в Украйна вчера.

72 апартамента са били разрушени, заяви кметът на град Днепър. Той предположи, че мишена на руския удар е била близка електроцентрала, която обаче е била "подмината" от изстреляната от руската армия ракета Х-22.

Този вид оръжия не се отличават с висока точност и по принцип се използват срещу кораби. По-рано украински и западни представители са казвали, че Русия е на път да изчерпи запасите си от ракети с прецизно насочване - тема, която самата тя не е коментирала.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини