Започнаха събитията от проекта „Изкуство без граници и възраст“, насочени към хора над 55 г.

Изображение 1 от 2

    Започнаха събитията от проекта „Изкуство без граници и възраст“ на Национално сдружение за единство и партньорство.

    Той е насочен към определена възрастова група на обществото – хората в пенсионна възраст и към тези, над 55 г.

    Инициативите ще се провеждат в Асеновград и Куклен.

    Чрез проектните дейности се подпомага развитието на творческия потенциал на любителите на изкуствата в една по-зряла възраст, защото изкуството не признава граници – нито физически, нито на духа.

    Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество, а община Асеновград е сред партньорите.

    В рамките на проекта ще бъдат реализирани обучения и работилници по изобразително и приложни изкуства и литературно творчество.

    Заниманията ще се провеждат по график в галерия „Крис“ – Асеновград и в залата на Социална фондация „Инди рома-98“ – Куклен, както и в „Клуб на пенсионера“ - Асеновград и "Съюз на слепите" - Асеновград.

    Най-добрите творби, създадени в работилниците, ще бъдат представени в изложба в Градската библиотека на Асеновград, с подкрепата на общината, като част афиша от Майски културни празници.

    Други 4 изложби с творбите на участниците ще бъдат представени в галерия „Крис“ – Асеновград и Социална фондация „Инди рома-98“, а в Куклен – още 2.

    Проектът ще завърши с фестивал „Изкуство без граници и възраст“ и съпътстващ пленер в дните по повод празника на възрастните хора – 1-ви октомври.

    Фестивалът ще бъде организиран на открита сцена, с подкрепата на общината.

    В него ще се включат представители на формации, в които има възрастни хора, от сферата на музикалното и танцовото изкуства.

    В Арт пленера ще вземат участие любители, участвали в обученията, професионални художници от Асеновград, както и широката общественост.

    Под ръководството на куратора ще се изрисуват композиция от три платна - 1,5 м./2 м.

    Творбата ще бъде дарена на община Асеновград и ще бъде поставена в публична институция, като принос на местните хора.

    Пълният график на творческите занимания по проект "Изкуство без граници и възраст" може да откриете тук - https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/art-rabotilnitsi-za-hora-nad-55-g-ot-asenovgrad-i-kuklen.

    Всеки жител на общините Асеновград и Куклен може да си избере удобна дата и да заяви участието си във Facebook групата на "Изкуство без граници и възраст" или директно в галерия "Крис" - на тел.: 0889 41 44 10.

    В заниманията могат да се включват дори хора, които никога не са се занимавали с изкуство.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини