Приключи ремонтът на Спортна зала "Асеновец" (снимки)

    Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев откри официално ремонтираната Спортна зала "Асеновец" в града.

    "Толкова голям ремонт на този спортен обект не е извършван повече от 20 години.

    Смятам, че ремонтните дейности ще спомогнат залата да стане по-топла през зимата, по-прохладна през лятото и по-приветлива за тренировки и провеждане на събития и мачове.

    Благодарен съм на Вашите треньори, които полагат усилия за развитието Ви в областта на спорта.

    Приветствам и подкрепата, която откривате в лицето на Вашите родители и учители, за да постигате успехи. Спортът, с който се занимавате, не винаги ще Ви извиси на олимпийски висоти. Но той ще изгради у Вас дисциплина и ще Ви донесе приятелства, които ще останат за цял живот.

    Община Асеновград винаги е полагала усилия за подобряване на спортната база, за да се осигури възможност за по-добри условия за тренировки. Финансово се подпомагат и клубовете.

    Не забравяйте, че в мое лице, като кмет на общината, винаги ще намерите приятел и партньор", каза пред присъстващите кметът Грудев.

    В края на събитието треньорите благодариха официално на градоначалника за полаганите усилия спортът да върви напред, като посочиха, че оценяват направеното в последните години.

    На събитието стана ясно, че общината ще кандидатства с проект за енергийна ефективност на същата спортна зала. Целта е да бъде изградена термоизолация.

    Припомняме, че най-големият проблем на Спортна зала "Асеновец" беше покривът, от който течеше вода при всеки дъжд.

    Правен е частичен ремонт преди около 7 години, който обаче не е бил достатъчен, за да спрат течовете.

    Към момента на покрива са направени мембранна хидроизолация и топлоизолация. Сградата е боядисана отвътре, отвън (където е необходимо) е изкърпена мазилката и подменена дограмата на цялата зала.

    На II етаж е изцяло ремонтирана бившата зала за борба.

    За трите изминали години от управлението на д-р Христо Грудев, като кмет на община Асеновград, от мандат 2019 г. - 2023 г., се вложиха немалко финанси в ремонтиране и изграждане на спортни съоръжения на територията на цялата община. Освен ремонтът на Спортна зала "Асеновец", се обособиха и трибуни с над 850 места за сядане на стадион "Шипка" в Асеновград. Водят се разговори с община Пловдив за закупуване на още седалки.

    Построи се чисто нова спортна зала в с. Тополово.

    Направи се основен ремонт на залата за вдигане на тежести "Иван Веселинов" в града.

    Изградени са няколко спортни площадки в Асеновград и населените места на общината.

    Направи се велоалея.

    Започва строителство на нови спортни площадки в асеновградските ОУ "Отец Паисий" и ОУ "Христо Ботев" и др.

    Не на последно място - планирано е изграждане на чисто нов спортен комплекс, за който се обмислят варианти за финансиране, но поради инфлационните процеси и липсата на редовно правителство вече 2 години, затрудняват функционирането на администрациите в страната, като цяло.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини