Петокласници участваха в еко урок край Асеновград (снимки)

    Петокласници от СУ "Св. Княз Борис I" в Асеновград участваха в открит еко урок.

    Повод за мероприятието е Международният ден на горите, който тази година се отбелязва на 21-ви март, както и предстоящите в края на този месец и през април др. такива: Часът на Земята, "Седмица на гората" и Международен ден на Земята.

    Еко урокът се проведе в местността "Св. Трифон" край Асеновград и се реализира чрез съвместната инициатива на общината, горското стопанство и асеновградската гимназия.

    За целите на заниманието, Южно централно държавно предприятие предостави на Държавно горско стопанство - Асеновград т. нар. "Горичка в количка".

    Съоръжението представлява мобилна мини гора. В нея са монтирани къщичка за птици, декоративна картонена елха, лопати и количка за пренасяне на пръст в случай на пожари и др.

    Чрез съоръжението малките асеновградчани не само получиха теоретична информация, но и нагледно имаха възможността да се превърнат в пазители на гората.

    Учениците имаха разнообразни и интересни, забавни, опознавателни и образователни игри, чрез които научиха за обитателите на природния свят - растителни и животински видове.

    Една от задачите беше да разпознаят и назоват имената на широколистни и иглолистни дървета, както и да научат за онези, които не познават.

    Изучаваха различията и при видовете животни - питомни и диви, как изглеждат, с какво се хранят, къде живеят.

    Друга от игрите, пък, ги научи какво е балансът в природата, как функционира екосистемата и по какъв начин всички обитатели на планетата Земя са взаимозависими и свързани помежду си.

    Не на последно място, пак по игрови метод, петокласниците се запознаха и с това, по какви причини могат да възникнат горски пожари и как да предпазим гората от тях.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини