Нова кампания на „Капачки за бъдеще“ в Хасково

Нова акция от кампанията „Капачки за бъдеще“ събира непотребната пластмаса и алуминиеви кенчета в Хасково.

Капачките ще се предават на обичайното място-площад“Свобода“ на 8-ми април. Началото е в 10 часа. На място на събирателния пункт ще има координатори до 14 часа.

„Събраните PVC капачки ще бъдат натоварени и извозени от доброволци към пункта за рециклиране. Сумата от рециклираните капачки ще отиде за закупуване специализирани линейки, оборудвани с жизненоважна медицинска апаратура, която ще се дари на болници, неоантологични отделения в малки общини“, информираха организаторите на кампанията на местно ниво Таня Челебиева и новооснования „Клуб за Бъдеще- Хасково“.

Поредната транспортната линейка, освен апаратурата на борда специално отговаряща на нуждите на недоносени бебенца, ще разполага с антивибрационна рампа за максимален комфорт при трансфера.

От първата ни кампания в Хасково през 2019 година до сега са събрани около 27 т. Капачки с включване в акцията не само на хора от Хасковска област, но и от региона на Кърджали.

Две са вече линейките, закупени и оборудвани за бърза реакция с жизненоважна медицинска апаратура от Фондация „Капачки за бъдеще“ в Пловдив и в Плевен. Има и автомобили за планинско спасяване, също изцяло оборудвани от средства от кампанията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ак
    Академик Всичкоебов
    14 0
    12:47, 27 мар 2023
    Сва парите дето изпотрошихте за тия фалшиви няколко подред избори да ги бяхте дарили за нещо свястно.После в Бъхлария няма това няма онова има само алчни кандидат депутати
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини